ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γ.Λέων για τον αιφνίδιο θάνατο του 23χρονου στη Σίφνο: «Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί»

Η κηδεία του 23χρονου θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (28/7)

Γ.Λέων για τον αιφνίδιο θάνατο του 23χρονου στη Σίφνο: «Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων έδωσε τις εκτιμήσεις του αναφορικά με τον αιφνίδιο θάνατο του 23χρονου φοιτητή στη Σίφνο, που έρχεται να προστεθεί στην μακρά λίστα ξαφνικών θανάτων νέων ανθρώπων.

Επανέλαβε πως από την  ιατροδικαστική εξέταση προκύπτει ισχαιμία του μυοκαρδίου και πνευμονικό οίδημα, ευρήματα που από μόνα τους, όπως είπε, όμως δεν οδηγούν σε ένα συμπέρασμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η πλήρης εικόνα θα δοθεί από τις εργαστηριακές εξετάσεις. Εξήγησε πως η ισχαιμία του μυοκαρδίου και το πνευμονικό οίδημα είναι δύο έννοιες γενικές, οπότε πρέπει να διερευνηθεί ο μηχανισμός πίσω από αυτές. Επισήμανε πως για την ώρα τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί ως αιτία, ούτε ο κορονοϊός, στον οποίο ο άτυχος φοιτητής ήταν θετικός.

Σημειώνεται πως ο κορονοϊός είναι δυνατό να κάνει θρομβώσεις των στεφανιαίων αγγείων και να οδηγήσει σε έμφραγμα, δηλαδή ισχαιμία, που με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει πνευμονικό οίδημα.

Παρ’ όλα αυτά, στην περίπτωση του 23χρονου, το παραπάνω δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο καθώς πνευμονικό οίδημα και ισχαιμία μπορούν να προκληθούν και από άλλα αίτια.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το απόγευμα της Τρίτης, η παρέα, που έμενε σε κάμπινγκ του νησιού, πήγε στην παραλία. Ο Θανάσης είχε μείνει στη σκηνή και λίγο αργότερα πήγε και τους βρήκε. Ξαφνικά, έκανε εμετό και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του.

Οι φίλοι του έτρεξαν να τον βοηθήσουν και κάλεσαν ασθενοφόρο, ενώ ταυτόχρονα αναζήτησαν ιδιώτη γιατρό στο κάμπινγκ.

Το ασθενοφόρο έκανε να φτάσει στο σημείο 25′ λεπτά περίπου, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, ο γιατρός που βρέθηκε στο σημείο και οι φίλοι του προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ο 23χρονος φοιτητής παρελήφθη από το ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της Σίφνου. Εκεί τον παρέλαβαν οι γιατροί σχεδόν χωρίς σφυγμό και επί περίπου 40 λεπτά προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Οι φίλοι του, που είχαν ακολουθήσει το ασθενοφόρο και περίμεναν με αγωνία έξω από το Ιατρείο της Σίφνου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι από τη μια στιγμή στην άλλη ο Θανάσης είχε «φύγει», τόσο απρόσμενα και τόσο άδικα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.