ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ίος: Να φύγουν «τρέχοντας» για την πατρίδα τους θέλουν εκατοντάδες Ιρλανδοί μετά το θάνατο των δύο συμμαθητών τους

Πολλά καταστήματα στην Ίο ήταν κλειστά τη Δευτέρα σε ένδειξη πένθους

Ίος: Να φύγουν «τρέχοντας» για την πατρίδα τους θέλουν εκατοντάδες Ιρλανδοί μετά το θάνατο των δύο συμμαθητών τους

Να επιστρέψουν «τρέχοντας» πίσω στην πατρίδα τους θέλουν εκατοντάδες νέοι Ιρλανδοί μετά τον άδικο χαμό των δύο 18χρονων συμμαθητών τους που πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών στο νησί της Ίου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην Ίο αυτή τη στιγμή βρίσκονται περίπου 1.000 Ιρλανδοί, ενώ κατά την Daily Mail οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν συγκλονισμένοι και αναφέρουν ότι θέλουν να φύγουν από την Ίο.

Μάλιστα, ήδη οι 70 συμμαθητές του Andrew O’Donnell και του Max Wall επιστρέφουν στο Δουβλίνο.

Εκπαιδευτικός δήλωσε στη Daily Mail: «Το νότιο Δουβλίνο είναι μια μικρή κοινωνία, όλα τα σχολεία γνωρίζονται μεταξύ τους, είναι φίλοι, υπάρχουν φίλοι και συγγενείς που είναι συγκλονισμένοι. Είναι μια μικρή κοινότητα. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο υπάρχει υστερία και φόβος. Οι γονείς μας παίρνουν τηλέφωνα. Όλοι είναι συγκλονισμένοι, ειδικά τα παιδιά που ήταν με τον Άντριου και τον Μαξ. Θέλουν να επιστρέψουν σπίτι και θα επιστρέψουν μέσα σε 48 ώρες».

Σημειώνεται πως πολλά καταστήματα στην Ίο ήταν κλειστά τη Δευτέρα σε ένδειξη πένθους.

Το χρονικό

Οι σοροί των νεαρών θα μεταφερθούν το πρωί της Τρίτης από την Ίο στον Πειραιά με πλοίο της γραμμής προκειμένου να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή την Τετάρτη και να δοθούν απαντήσεις για τα αίτια των θανάτων των δύο αγοριών.

Ο Max και ο Andrew ήταν αδελφικοί φίλοι. Το βράδυ του Σαββάτου βρίσκονταν μαζί με την παρέα τους σε κλαμπ της Ίου. Κάποια στιγμή και αφού ο Max είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ αποφάσισε να επιστρέψει μόνος με τα πόδια στο ξενοδοχείο του.

Ο Andrew και οι φίλοι τους επέστρεψαν όλοι μαζί αργότερα και διαπίστωσαν ότι ο Max έλειπε. Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα, το πρωί της Κυριακής, ο 18χρονος βρέθηκε νεκρός σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη.

Μόλις οι αρχές ενημέρωσαν την παρέα για το τραγικό συμβάν ο Andrew Ο’ Donnell κατέρρευσε αφήνοντας την τελευταία πνοή του. Όπως έγινε γνωστό αντιμετώπιζε για χρόνια καρδιολογικά προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Oι ιθύνοντες του σχολείου, όπου φοιτούσαν τα δύο αγόρια, προέβησαν σε δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις για τον θλιβερό χαμό των δύο νεαρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.