ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ηράκλειο: Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη μαθήτρια που έπαθε ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

Όπως έδειξαν τα τεστ, η κατάσταση της άτυχης κοπέλας είναι μη αναστρέψιμη

Ηράκλειο: Εγκεφαλικά νεκρή η 17χρονη μαθήτρια που έπαθε ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ

Δυσάρεστα είναι τα νέα που έρχονται από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο, όπου εδώ και αρκετές μέρες νοσηλευόταν η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ και ανακοπή ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα, στα πλαίσια σχολικής εκδρομής.

Σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Ανέστης Κιούλπαλης, τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε η 17χρονη μαθήτρια προκειμένου οι γιατροί να διαπιστώσουν την εγκεφαλική της λειτουργία ολοκληρώθηκαν και δυστυχώς έδειξαν ότι η μαθήτρια είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Όλες αυτές τις ημέρες οι γονείς, οι γιατροί και όσοι έζησαν από κοντά την περιπέτεια της μαθήτριας, περίμεναν να συμβεί ένα θαύμα ωστόσο όπως έδειξαν τα τεστ, η κατάσταση της άτυχης κοπέλας είναι μη αναστρέψιμη. Στο πλευρό της βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή οι γονείς της ανήλικης που ταξίδεψαν από την Αθήνα με αεροσκάφος.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου. Η άτυχη μαθήτρια πήγε στον μπουφέ του ξενοδοχείου για πρωινό και όπως έχουν αναφέρει συμμαθητές της, την είδαν να αλείφει βούτυρο σε μια φέτα ψωμί. Η 17χρονη που γνώριζε πως ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά κατάλαβε λίγο αργότερα ότι είχε υποστεί αλλεργικό σοκ και άρχισε να τρέχει προς το δωμάτιό της, για να κάνει την ένεση που είχε φέρει από την Αθήνα.

Μετά από λίγα λεπτά εκπαιδευτικός που συνειδητοποίησε την απουσία της 17χρονης αποφάσισε να ανέβει στο δωμάτιο. Μπήκε μέσα και βρήκε την ανήλικη αναίσθητη. Είχε υποστεί ανακοπή 5 με 7 λεπτά νωρίτερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η 17χρονη είχε προλάβει να κάνει την ένεση, αλλά δυστυχώς ο οργανισμός της δεν ανταποκρίθηκε. Την επανέφεραν στο Βενιζέλειο με τους γιατρούς όπως έχουν πει, να της κάνουν 7 ενέσεις αδρεναλίνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.