
Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε σε 62χρονο στην Καρδίτσα για βιασμό δύο 12χρονων αγοριών.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από την καταγγελία της 19χρονης αδερφής του ανηλίκου, η οποία εντόπισε ύποπτα μηνύματα στο κινητό του που δεν ταίριαζαν σε επικοινωνία μεταξύ ενός μικρού παιδιού και ενός ενήλικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα σε χωριό της Καρδίτσας τον Σεπτέμβριο του 2024. Η 19χρονη αδελφή, αντιλαμβανόμενη το περιεχόμενο των μηνυμάτων, αποφάσισε να καταγγείλει το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές.
Όπως είχε γίνει γνωστό, ο 62χρονος ήταν γείτονας της οικογένειας του παιδιού και διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους γονείς του. Μέσα από αυτή τη σχέση απέκτησε επικοινωνία με το ανήλικο αγόρι.
Από την ανάλυση του ηλεκτρονικού υλικού, οι αρχές συνέδεσαν τον 62χρονο και με δεύτερο φάκελο που αφορούσε άλλο 12χρονο παιδί στην Αθήνα, με το οποίο επίσης φέρεται να είχε επικοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εργαζόταν το 2019 ως οδηγός ταξί στην πρωτεύουσα και είχε αποκτήσει φιλικές σχέσεις με τους γονείς του δεύτερου παιδιού.
Ο 62χρονος συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσια πράξη σε βάρος ανηλίκου, βιασμό, κατοχή και παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Μετά την απολογία του στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Γρεβενών, έως την έναρξη της δίκης του τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025.
Ενώπιον του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε αναπτύξει «συναισθηματικούς δεσμούς» με το παιδί και ότι «παρασύρθηκε», υποστηρίζοντας πως η πράξη έγινε με συναίνεση του ανηλίκου, αρνούμενος έτσι την κατηγορία του βιασμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος συνήθιζε να δείχνει στα ανήλικα μια συλλογή από μαχαίρια, προσπαθώντας να τα εντυπωσιάσει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, ενώ στο 12χρονο θύμα του φέρεται να είχε αγοράσει και ένα πατίνι.
Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο, καταδικάζοντάς τον σε Συνολική ποινή κάθειρξης 44 έτη και 30 μήνες και 25 έτη εκτιτέα, χωρίς αναστολή και η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.