ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουριστικά πρακτορεία βγάζουν από τα πακέτα τους το δάσος της Δαδιάς μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή

Τα τουριστικά πρακτορεία που διοργανώνουν εκδρομές και ξεναγήσεις το έχουν αφαιρέσει

Τουριστικά πρακτορεία βγάζουν από τα πακέτα τους το δάσος της Δαδιάς μετά την τεράστια οικολογική καταστροφή

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά που σάρωσε τα πάντα ακόμα ένα πλήγμα έρχεται να προστεθεί στο παζλ της καταστροφής για το Δάσος της Δαδιάς.

Η οικολογική καταστροφή ήταν τεράστια καθώς στις φλόγες τυλίχθηκαν 40.000 στρέμματα. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε τόσο το πάρκο όσο και ο νομός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, τουριστικά πρακτορεία που διοργανώνουν εκδρομές και ξεναγήσεις, έχουν αφαιρέσει (!) από το πρόγραμμά τους την δασική περιοχή που έγινε στάχτη, με αποτέλεσμα να ανοίγουν περισσότερες «πληγες» για τους ντόπιους και τις επιχειρήσεις.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των γκρουπ που διοργάνωναν εκδρομές σε Έβρο και Θράκη, συμπεριελάμβανε μέσα στο πρόγραμμα του μια ξενάγηση στον εθνικό δρυμό που ξεχείλιζε από οικολογικό πλούτο.

Πολλές ακυρώσεις μετά την πυρκαγιά

Μάλιστα, πολλοί από τους τουρίστες που είχαν ήδη κλείσει τις διακοπές τους στην περιοχή, προχώρησαν σε ακυρώσεις μόλις ενημερώθηκαν για τις πυρκαγιές.

«Δυστυχώς οι πληγές που συνεχίζουν να ανοίγουν είναι μεγάλες, κι από τις αποφάσεις των πρακτορείων αλλά και των επισκεπτών. Το δάσος πρέπει να αποκτήσει και πάλι ζωή και να αναγεννηθεί. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε σε αυτό, αντί να κάνουμε βήματα πίσω. Πριν την πυρκαγιά είχαμε τουρίστες από όλη την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού» αναφέρει στο ThessToday.gr ο ξεναγός Ανδρεάς Ιωαννίδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τους πρώτους τουρίστες που «πάτησαν» στην περιοχή μετά την καταστροφική πυρκαγιά, έδωσε μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας πως το ενδιαφέρον του κόσμου θα επιστρέψει στα προ της πυρκαγιάς δεδομένα. Ωστόσο «η οσμή του καμένου υπάρχει ακόμη στην περιοχή και φέρνει στην μνήμη μας τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε όλοι, κυρίως οι πυροσβέστες και οι εθελοντές, που κατάφεραν να σώσουν τον πυρήνα του δάσους. Είναι σοκαριστικό να βλέπεις πως όλα όσα υπήρχαν, ουσιαστικά έχουν καταστραφεί», ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.