ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κατερίνη: Συνταξιούχος δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ στη μνήμη του γιου της με τα χρήματα του ήρωα πατέρα της

Όπως είπε, θα ήταν ιεροσυλία τα χρήματα που προήλθαν από τον ηρωισμό του πατέρα της να ξοδευτούν άσκοπα

Κατερίνη: Συνταξιούχος δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ στη μνήμη του γιου της με τα χρήματα του ήρωα πατέρα της

Η συνταξιούχος Ειρήνη Παρασκευοπούλου αποφάσισε να δωρίσει στο ΕΚΑΒ Κατερίνης ένα καινούργιο και πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στη μνήμη του γιου της που έχασε τη ζωή του πριν από μερικά χρόνια.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ Συνδέσεις, η Ε.Παρασκευοπούλου μοιράστηκε την συγκλονιστική της ιστορία, αποκαλύπτοντας πώς αποφάσισε να κάνει αυτή τη δωρεά λόγω της «εξαιρετικής συμπεριφοράς» των γιατρών και των νοσηλευτών απέναντί της στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης.

«Ο χαμός του παιδιού μου που έφυγε άδικα, χωρίς να ξέρουμε τίποτε, με οδήγησε στην πράξη αυτή», πρόσθεσε.

Η συνταξιούχος αποκάλυψε ότι τα χρήματα αυτά δεν προέρχονται από οικονομίες που είχε κάνει η ίδια και ο σύζυγός της αλλά από μια αποζημίωση του κράτους που σχετιζόταν με τις ηρωικές πράξεις του στρατιωτικού πατέρα της. «Αυτά τα χρήματα ήταν το αίμα του πατέρα μου, αυτό με συγκίνησε περισσότερο», υπογράμμισε. «Ο γιος μου ήταν περήφανος και έλεγε ”έχω ήρωα παππού”», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Ε.Παρασκευοπούλου, ο πατέρας της έχασε τη ζωή του στο αλβανικό μέτωπο, με μια σφαίρα στο αυτί, κατά τις τελευταίες μάχες και η Πολιτεία ως αντάλλαγμα παραχώρησε 15 στρέμματα γης στην οικογένεια, τα οποία μετά από χρόνια απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή ενός μεγάλου αυτοκινητοδρόμου. Τα χρήματα της απαλλοτρίωσης παρέμεναν για χρόνια στον λογαριασμό της οικογένειας μέχρι και την τραγωδία του θανάτου του γιου της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά το τραγικό συμβάν πήρε την απόφαση να δωρίσει το ασθενοφόρο χρησιμοποιώντας αυτά τα χρήματα. Η Ειρήνη Παρασκευοπούλου υπογράμμισε πως θα ήταν ιεροσυλία τα χρήματα που προήλθαν από τον ηρωισμό και την αυτοθυσία του πατέρα της να ξοδευτούν άσκοπα και να μην επιστρέψουν με κάποιον τρόπο πίσω στην πατρίδα για την οποία πολέμησε ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.