ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Κρύπτες και καταφύγια: Η υπόγεια «πόλη» που κρύβεται κάτω από την Αθήνα 

«Η Αθήνα απαρτίζεται από υπόγειες κατασκευές που κατασκευάστηκαν από τα αρχαία ή ρωμαϊκά χρόνια μέχρι και τον 20ο αιώνα»

Κρύπτες και καταφύγια: Η υπόγεια «πόλη» που κρύβεται κάτω από την Αθήνα 

Ο σπηλαιολόγος, Παναγιώτης Δευτεραίος, βρέθηκε στην υπόγεια Αθήνα, την «πόλη» που κρύβεται κάτω από την πρωτεύουσα με σήραγγες, κρύπτες, τούνελ διαφυγής και καταφύγια. 

Ο Παναγιώτης Δευτεραίος, μίλησε για τις σήραγγες κάτω από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Αθήνας, που λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος έχει καταγράψει όλες τις υπόγειες διαδρομές της Αθήνας σε βιβλίο του και τονίζει χαρακτηριστικά ότι πρόκεται για τη μοναδική τεκμηριωμένη έρευνα γύρω από το αντικείμενο.

«Η Αθήνα απαρτίζεται από υπόγειες κατασκευές που κατασκευάστηκαν από τα αρχαία ή ρωμαϊκά χρόνια μέχρι και τον 20ο αιώνα», είπε στο Mega ο Παναγιώτης Δευτεραίος.

«Από παλιά κυκλοφορούν γραπτά και προφορικά ιστορίες που μιλούν για υπόγειες διαδρομές χιλιομέτρων. Οι περισσότερες, το 90% θα έλεγα δεν είναι αληθινές αφηγήσεις. Δεν υφίσταται δαιδαλώδες ατελείωτο δίκτυο κάτω από την Αθήνα», τόνισε.

Τούνελ στην Αθήνα

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Δευτεραίος σημείωσε ότι «την περίοδο 1938 – 1939 θεσπίστηκε νόμος που υποχρέωνε τους κατασκευαστές ιδιοκτήτες να κατασκευάζουν υπόγειο καταφύγιο».

Εκεί, σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσαν να σπεύσουν σε περίπτωση ανάγκης γείτονες και περίοικοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπόγειο δίκτυο στην Αθήνα περιλαμβάνει επίσης κρύπτες από τα βυζαντινά χρόνια και έργα για τη διαχείριση των υδάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.