Καλό μήνα!

Λέσβος: Συνελήφθη 70χρονος με 76 ωδικά πτηνά – Τα κρατούσε παράνομα σε κλουβιά

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προορίζονταν για πώληση στην αγορά της Αθήνας

Λέσβος: Συνελήφθη 70χρονος με 76 ωδικά πτηνά – Τα κρατούσε παράνομα σε κλουβιά

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Στη σύλληψη ενός 70χρονου προχώρησαν οι δασικές αρχές στη Λέσβο, καθώς εντοπίστηκε να διατηρεί παράνομα σε αιχμαλωσία συνολικά 76 ωδικά πτηνά, τα οποία βρέθηκαν μέσα σε κλουβιά στην κατοικία του στην περιοχή του Κάτω Τρίτους.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από δασοφύλακες του Δασονομείου Μυτιλήνης, παρουσία αντιεισαγγελέα, έπειτα από παρακολούθηση του 70χρονου. Κατά την έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκαν, εκτός από τα πτηνά, δίχτυα, παγίδες και ειδικές ηχομιμητικές συσκευές, που φέρεται να χρησιμοποιούνταν για την προσέλκυση και την παράνομη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα περισσότερα από τα πτηνά ήταν φλώροι και καρδερίνες. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προορίζονταν για πώληση στην αγορά της Αθήνας.

Ο συλληφθείς, ο οποίος κατάγεται από τον Πειραιά αλλά διαμένει στην περιοχή Ευεργέτουλα, φέρεται να είχε θέσει σε εφαρμογή τη δραστηριότητα αυτή με τη χρήση των κατάλληλων μέσων για την παγίδευση των πουλιών.

Τα 76 ωδικά πτηνά κατασχέθηκαν, ενώ η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμόδιων αρχών για την περαιτέρω διερεύνησή της.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.