ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Λίμνη Πλαστήρα: Έκκληση για επιστροφή της θαυματουργής εικόνας που είχε κλαπεί από την Ι.Μ. Παναγίας Πελεκητής (φώτο)

Πρόκειται για την εικόνα της Παναγίας που λέγεται ότι βρέθηκε μέσα στον βράχο

Λίμνη Πλαστήρα: Έκκληση για επιστροφή της θαυματουργής εικόνας που είχε κλαπεί  από την Ι.Μ. Παναγίας Πελεκητής (φώτο)

Αν και σώζονται ακόμα κάποια από ιερότερα κειμήλια στην Ιερά Μονή της Παναγίας Πελεκητής στην Λίμνη Δόξα, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που λέγεται ότι βρέθηκε μέσα στον βράχο, έχει κλαπεί από το 2011.

«Οι δράστες χτύπησαν με τρόπο που φανέρωνε ότι ήταν έμπειροι σε τέτοιου είδους «δουλειές», αφού κατάφεραν να εξουδετερώσουν τις κάμερες κλειστού κυκλώματος και το σύστημα συναγερμού της μονής, πριν διεισδύσουν στο εσωτερικό για να αρπάξουν την εικόνα που χρονολογείται από 1420 μ.X.!», διαβάζουμε στον Τύπο της εποχής.

Αυτή ήταν μάλιστα η δεύτερη φορά που βρέθηκε στο στόχαστρο των ιερόσυλων, ενώ φυσικά η αξία της είναι ανεκτίμητη. Την πρώτη φορά εκλάπη το 1968 αλλά πάλι μάλλον με… θαυματουργό τρόπο επέστρεψε, έξι χρόνια αργότερα, όταν οι αστυνομικοί της Ιντερπόλ την εντόπισαν στη συλλογή ενός συλλέκτη, στη Ζυρίχη.

Στη θέση της κλεμμένης εικόνας, έχει τοποθετηθεί ένα αντίγραφο, ιδιαίτερης ομορφιάς και με θεολογικές ιδιαιτερότητες, κατασκευασμένη με πολύτιμους λίθους και φύλλα χρυσού.

«Πρέπει να γυρίσει πάλι σπίτι της, γιατί εδώ την πονάνε οι άνθρωποι και ήταν ευλογία για τον τόπο μας. Και πιστεύω ότι μια μέρα θα γυρίσει. Η πίστη σε αυτήν, άλλωστε, δημιούργησε αυτό το θαύμα εδώ», αναφέρει. ο πατήρ Ιωάννης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.