Με τις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις και το ιστορικό Spitfire η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Ποιοι θα συμμετάσχουν στον εορτασμό της επετείου;

Με τις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις και το ιστορικό Spitfire η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Για πρώτη φορά στη στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου 2022, θα κάνουν την εμφάνισή τους τα νεοαποκτηθέντα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος Spitfire της Π.Α. το οποίο ανακατασκευάστηκε από το Ίδρυμα Νιάρχος, καθώς και τα θωρακισμένα οχήματα του Ε.Σ. Μ1117.

Με 4 μαχητικά αεροσκάφη Rafale που θα απονηωθούν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ προκειμένου να ενταχθούν στα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που θα εκτελέσουν διελεύσεις άνωθεν της Αθήνας κατά την διάρκεια της αυριανής στρατιωτικής παρέλασης, τη φρεγάτα ALSACE που έχει καταπλεύσει στον λιμάνι του Πειραιά και με στατικό άοπλο τιμητικό τμήμα του Γαλλικού Ναυτικού Αγήματος Τιμής (French Navy Guard of Honour) στην πλατεία Συντάγματος, κατά την στρατιωτική παρέλαση, το οποίο θα συνοδεύεται από άγημα του Λόχου Φρούρησης και Απόδοσης Τιμών (ΛΦΑΤ) του ΓΕΕΘΑ, θα συμμετάσχουν οι γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις στον εορτασμό για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Επίσης ανάμεσα στα ιπτάμενα μέσα που θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις άνωθεν της Αθήνας θα είναι και το θρυλικό αεροσκάφος Supermarine SPITFIRE MJ755, το οποίο έχει ανακατασκευασθεί με χρηματοδότηση του ιδρύματος ΙΚΑΡΟΣ και θα συνοδεύεται από ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16.

Εξάλλου η φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ θα βρίσκονται ελλιμενισμένα στον λιμάνι του Πειραιά, χωρίς δυνατότητα επιβίβασης επισκεπτών λόγω της πανδημίας COVID-19, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.