ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μήνυμα διαμαρτυρίας με πανό στην Ακρόπολη για το έγκλημα στα Τέμπη – «Οι ζωές μας μετράνε»

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων των καλλιτεχνικών σχολών που τελούν υπό κατάληψη

Μήνυμα διαμαρτυρίας με πανό στην Ακρόπολη για το έγκλημα στα Τέμπη – «Οι ζωές μας μετράνε»

Πανό στην Ακρόπολη με το μήνυμα «Οι ζωές μας μετράνε» ανήρτησαν καλλιτέχνες σήμερα το πρωί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία με την ανάρτηση του πανό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων των καλλιτεχνικών σχολών που τελούν υπό κατάληψη από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Αιτία των καταλήψεων το Προεδρικό Διάταγμα 85, που, όπως αναφέρουν, υποβαθμίζει τις σπουδές τους.

Σημειώνεται πάντως πως τη λήξη της κατάληψης στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποφάσισαν από την πλευρά τους οι σπουδαστές της δραματικής σχολής. Η κατάληψη στο ΚΘΒΕ, που διήρκεσε 34 ημέρες, ήταν κίνηση στην οποία προχώρησαν οι σπουδαστές διαμαρτυρόμενοι για το προεδρικό διάταγμα για τους καλλιτέχνες και την «υποβάθμιση του πολιτισμού».

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είχαν κληθεί τα συντονιστικά όργανα των καταλήψεων να εξετάσουν άλλες μορφές δράσης που δεν θα αναστέλλουν τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.