ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μουσικοχορευτικό πολιτιστικό φεστιβάλ για την Βόρεια Ήπειρο στις 26 Μαΐου

«Βόρειος Ήπειρος: Πατρίδα αξίων - Κοιτίδα πολιτισμού»

Μουσικοχορευτικό πολιτιστικό φεστιβάλ για την Βόρεια Ήπειρο στις 26 Μαΐου

Με στόχο τη διατήρηση και διάδοση των πολιτιστικών παραδόσεων, η παράταξη «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» για τα ζητήματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποιεί την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και ώρα 20:30 το μεγάλο Μουσικοχορευτικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ με θέμα «ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ: ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΞΙΩΝ – ΚΟΙΤΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», Πολιτιστικό ταξίδι στις ρίζες, τα ήθη και τα έθιμα – Αναδεικνύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά – Κρατάμε ζωντανή την ιστορία, την ταυτότητα και την παράδοσή μας, στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά» Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και γίνεται με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.).

Το Μουσικοχορευτικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ αποτελεί μια από τις πολύπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η παράταξη, στο πλαίσιο των πολιτιστικών της εκδηλώσεων και δράσεων με κεντρικό στόχο τη διατήρηση της πολιτισμικής ταυτότητας, τη διαφύλαξη της λαϊκής παράδοσης, την ανάδειξη και ενίσχυση του πολιτισμού και των πολιτιστικών δράσεων καθώς και την αναβάθμιση του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Αττικής.

Σκοπός του Μουσικοχορευτικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ είναι μέσα από τα τραγούδια και τους χορούς, να αναδειχθούν τα παραδοσιακά έθιμα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πολιτισμού της Βορείου Ηπείρου.

Πολιτιστικοί σύλλογοι, χορευτικές ομάδες και πολυφωνικά σχήματα της Βορείου Ηπείρου από την Αθήνα αλλά και από τα χωριά της Βόρειου Ηπείρου, θα παρευρεθούν και θα συμμετέχουν ώστε να παρουσιάσουν το πρόγραµµά τους µε μεράκι και αγάπη για τον παραδοσιακό χορό και την παράδοση του τόπου τους.

Στην εκδήλωση θα «παντρευτούν» η ιστορία των παραδόσεων της Κρήτης, του Πόντου, της Κύπρου και της Βορείου Ηπείρου, αποδεικνύοντας ότι οι πολιτισμοί και οι παραδόσεις κάθε τόπου ξεπερνούν τα στενά τοπικά όρια κρατώντας ταυτόχρονα ζωντανή την ιστορία αιώνων.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται καθόλη τη διάρκεια από ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής και θα περιλαμβάνει τραγούδια και σκοπούς από την Βόρειο Ήπειρο, τον Πόντο, την Κρήτη και την Κύπρο.

Σκοπός της εν λόγω μουσικοχορευτικής εκδήλωσης µε την συµµμετοχή χορευτικών ομάδων και πολυφωνικών σχημάτων είναι η σύσφιξη των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων για τον πολιτισμό τους και να δείξει παράλληλα ότι ο πολιτισμός µας και η ίδια η παράδοση µας αποτελούν συνεκτικά στοιχεία ενός λαού και μπορούν να οδηγήσουν στη συνέχιση της ιστορίας µας.

Επιπλέον, επειδή η πιο μεγάλη και πιο ουσιαστική αξία όλων μας είναι η ΑΝΘΡΩΠΙΑ, η εκδήλωση θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ενισχύοντας την φιλανθρωπική προσπάθεια του μη κερδοσκοπικού συλλόγου «Εστία Δερόπολης» που δραστηριοποιείται κυρίως στη Δερόπολη και στην ευρύτερη περιοχή της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο.

Στη λήξη του Μουσικοχορευτικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες σε καταξιωμένες προσωπικότητες από το χώρο της ακαδημαϊκής και καλλιτεχνικής ζωής που με το έργο και τη δράση τους έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην Βόρειο Ήπειρο καθώς και αναμνηστικά δώρα και διπλώματα στους συμμετέχοντες.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολης «ΔΕΡΟΠΟΛΗ».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.