ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Αυξήθηκε η προσφορά κερατοειδών μετά την δωρεά των οργάνων της 21χρονης Έμμας

Ευαισθητοποιεί το παράδειγμα δωρεάς οργάνων της 21χρονης που έφυγε από τη ζωή μετά το τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Αυξήθηκε η προσφορά κερατοειδών μετά την δωρεά των οργάνων της 21χρονης Έμμας

Σε ποσοστό 20% αυξήθηκε μέσα σε μία εβδομάδα η προσφορά κερατοειδών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μετά τη απόφαση της οικογένειας της 21χρονης η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από παράσυρση και εγκατάλειψη, να δωρίσει τα όργανά της.

Έτσι, χάρη στη δωρεά και άλλων μοσχευμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μια νέα μεταμόσχευση κερατοειδούς σε 60χρονη ασθενή η οποία ήταν πρακτικά τυφλή, ενώ έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχες επεμβάσεις και τις επόμενες ημέρες.

«Η μεταμόσχευση έγινε σε ασθενή, η οποία ήταν πρακτικά τυφλή. Όλα πήγαν εξαιρετικά και παρακολουθούμε την πορεία της. Από την αρχή του έτους και μέχρι τον Νοέμβριο είχαμε πραγματοποιήσει 25 μεταμοσχεύσεις, ενώ μετά τη δωρεά οργάνων της 21χρονης υπάρχει ραγδαία αύξηση στην προσφορά μοσχευμάτων, λόγω της κινητοποίησης νέων δοτών. Το ποσοστό της αύξησης αγγίζει το 20% μέσα σε μια εβδομάδα», αναφέρει ο διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής και του Μεταμοσχευτικού Κέντρου Κερατοειδών του Νοσοκομείου Νικόλαος Ζιάκας.

Η κινητοποίηση που έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των μοσχευμάτων δίνει ελπίδα και σε άλλους ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης, οι οποίοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής περιμένοντας το πολυπόθητο «δώρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ομάδα του Μεταμοσχευτικού Κέντρου του Γ.Ν. Παπαγεωργίου θα πραγματοποιήσει μια ακόμη μεταμόσχευση το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ενώ άλλες δύο έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.