Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

ΟΣΕ: Άμεση απόλυση σε εργαζόμενο που άργησε να κατεβάσει τις μπάρες σε ισόπεδη διάβαση

Διαβάστε αναλυτικά τη σχετική ανακοίνωση

ΟΣΕ: Άμεση απόλυση σε εργαζόμενο που άργησε να κατεβάσει τις μπάρες σε ισόπεδη διάβαση

Άμεση ήταν η απόλυση φύλακα ισόπεδης διάβασης από εταιρεία που συνεργάζεται με τον ΟΣΕ και έχει αναλάβει τη σχετική υπηρεσία στη γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης, μετά από περιστατικό σοβαρής αμέλειας.

Συγκεκριμένα όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΟΣΕ, «κατά τη διέλευση της εμπορικής αμαξοστοιχίας 45904, ο φύλακας φέρεται να μην κατέβασε εγκαίρως τις μπάρες ως όφειλε, παρά το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή υπήρχε όχημα ΙΧ πλησίον της διάβασης.

Ο οδηγός ειδοποίησε τις αρχές και αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή η διαδικασία αντικατάστασης του φύλακα, ενώ ακολούθησε η απόλυσή του», συμπληρώνουν στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας.

Όπως τονίζουν σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΣΕ, πλέον, «στο νέο πλαίσιο αυστηροποίησης των ποινών, τέτοιου είδους παραβάσεις καθήκοντος δεν θα μένουν χωρίς συνέπειες.

Η αντίδραση του ΟΣΕ υπήρξε άμεση και εντός του πλαισίου μηδενικής ανοχής που έχει υιοθετηθεί για ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μετακινήσεων».

Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Απόλυση φύλακα ισόπεδης διάβασης μετά από σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

Άμεση ήταν η απόλυση φύλακα ισόπεδης διάβασης από την εταιρεία που συνεργάζεται με τον ΟΣΕ και έχει αναλάβει τη σχετική υπηρεσία στη γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης, μετά από περιστατικό σοβαρής αμέλειας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διέλευση της εμπορικής αμαξοστοιχίας 45904, ο φύλακας φέρεται να μην κατέβασε εγκαίρως τις μπάρες ως όφειλε, παρά το γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή υπήρχε όχημα ΙΧ πλησίον της διάβασης.

Ο οδηγός ειδοποίησε τις αρχές και αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή η διαδικασία αντικατάστασης του φύλακα, ενώ ακολούθησε η απόλυσή του.

Σύμφωνα με την διοίκηση του ΟΣΕ, πλέον, στο νέο πλαίσιο αυστηροποίησης των ποινών, τέτοιου είδους παραβάσεις καθήκοντος δεν θα μένουν χωρίς συνέπειες. Η αντίδραση του ΟΣΕ υπήρξε άμεση και εντός του πλαισίου μηδενικής ανοχής που έχει υιοθετηθεί για ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μετακινήσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.