ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παλαιό Φάληρο: Καταγγελίες για θόρυβο από τις συναυλίες στην Πλατεία Νερού – Τι απάντησε ο δήμος

Για την καταπολέμηση αλλά και την πρόληψη περιβαλλοντικών οχλήσεων, απαιτείται ολοκληρωμένος επιτελικός σχεδιασμός

Παλαιό Φάληρο: Καταγγελίες για θόρυβο από τις συναυλίες στην Πλατεία Νερού – Τι απάντησε ο δήμος

Ο δήμος Παλαιού Φαλήρου, μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για ενόχληση από τον θόρυβο που προκαλείται από τις συναυλίες που διοργανώνονται εκεί στην Πλατεία Νερού απέστειλε επιστολή στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.), στην οποία ανήκει η διαχείριση και εκμετάλλευση του Ολυμπιακού Ακινήτου “TAE KWON DO”.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου επιθυμεί να γνωστοποιήσει:

Η διαχείριση και εκμετάλλευση του Ολυμπιακού Ακινήτου TAE KWON DO, που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου, καθώς και της Πλατείας Νερού, η οποία γειτνιάζει άμεσα του γηπέδου και βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καλλιθέας, ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.)

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει αποστείλει επιστολή με θέμα «Λειτουργία ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στο παραλιακό μέτωπο» και αρ. πρωτ. 16960/26-6-23 στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, η διοίκηση της οποίας, τα τελευταία χρόνια προβαίνει σε μισθώσεις των χώρων αυτών σε εταιρείες διοργάνωσης συναυλιών και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (άνευ κοινοποίησης στο Δήμο μας), υπογραμμίζοντας τα εξής:

Πρόκειται για επαναλαμβανόμενη κατάσταση που λαμβάνει χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου

Πρόσφατα μας κοινοποιήθηκε και σχετική επιστολή διαμαρτυρίας της «LAMDA FLISVOS MARINA Α.Ε.», στην οποία επισημαίνεται ότι η ηχητική όχληση είναι τόσο σοβαρή, ώστε όχι μόνο καθιστά αδύνατη την παραμονή των ιδιοκτητών και των πληρωμάτων στα ελλιμενιζόμενα στην Μαρίνα Φλοίσβου σκάφη, αλλά δυσχεραίνει και την λειτουργία των καταστημάτων της χερσαίας ζώνης αυτής

Εκτός από το Faliro Summer Theater και την Πλατεία Νερού, εφέτος παρατηρείται και εγκατάσταση Λούνα Παρκ

Έναντι του μισθωμένου από την ΕΤ.Α.Δ. χώρου, βρίσκεται το κύριο συγκρότημα του Πολιτιστικού Αθλητικού Κέντρου (ΠΟ.Α.ΚΕ) του Δήμου μας, το οποίο απαρτίζεται από complex αθλητικών εγκαταστάσεων, τα τρία γήπεδα ποδοσφαίρου «Σωτήρης Αγγελόπουλος», καθώς και το Κλειστό «ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ», εγκαταστάσεις ανοιχτές για το κοινό και τα σωματεία της πόλης μας. Κατόπιν διερεύνησης των σχετικών καταγγελιών, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε ελεγκτικό κλιμάκιο της υπηρεσίας μας, διαπιστώθηκε ότι πάγκοι μικροπωλητών πρόχειρου φαγητού έχουν καταλάβει χώρους στο πεζοδρόμιο και στο δρόμο, παρεμποδίζοντας τη διέλευση πεζών και καθιστώντας δυσχερή την κυκλοφορία των οχημάτων, με κίνδυνο πρόκλησης ακόμα και τροχαίου ατυχήματος!

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ξεκαθαρίζει ότι για να καταστεί αποτελεσματική και λυσιτελής η πολιτική για την καταπολέμηση αλλά και την πρόληψη περιβαλλοντικών οχλήσεων, απαιτείται ολοκληρωμένος επιτελικός σχεδιασμός, με γνώμονα τις επιβλαβείς επιπτώσεις που προκαλούνται στη δημόσια υγεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με πρωτοβουλία του δήμου, θα κληθούν σε σύσκεψη, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, οι εμπλεκόμενοι φορείς με σκοπό την επίλυση των προαναφερόμενων ζητημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.