ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Πανελλαδικές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση του μηχανογραφικού

Οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες θα χρησιμοποιήσουν το password που έχουν πάρει από το σχολείο τους για την κατάθεσή του

Πανελλαδικές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για την κατάθεση του μηχανογραφικού

Τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας. Για να μάθουν όσοι έδωσαν πανελλήνιες που πέρασαν, θα πρέπει πριν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους.

Το μηχανογραφικό για την εισαγωγή στα ΑΕΙ αλλά και το Παράλληλο μηχανογραφικό για την είσοδο στα δημόσια ΙΕΚ θα κατατεθούν ηλεκτρονικά, στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, η οποία αναμένεται να ανοίξει άμεσα. Οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες θα χρησιμοποιήσουν το password που έχουν πάρει από το σχολείο τους.

Αν κάποιος θέλει να συμπληρώσει και μηχανογραφικό για ΑΕΙ και Παράλληλο μηχανογραφικό για δημόσιο ΙΕΚ, το password θα είναι το ίδιος.

Προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) για τη συμπλήρωση μηχανογραφικού έχουν πάρει:

Όσοι έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2023, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

Όσοι έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις το 2021 ή 2022, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό.

Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) έτους 2023 που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.