ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πανελλαδικές 2023: Μαθήτρια έβγαλε πάνω από 22.000 μόρια αλλά μένει εκτός λόγω ελάχιστης βάσης εισαγωγής

Για 0,6 μονάδες στο σχέδιο

Πανελλαδικές 2023: Μαθήτρια έβγαλε πάνω από 22.000 μόρια αλλά μένει εκτός λόγω ελάχιστης βάσης εισαγωγής

Συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα σε πολλούς μαθητές η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, καθώς ακόμη και αριστούχοι αποκλείονται από τις Αρχιτεκτονικές σχολές λόγω του ότι στο Ελεύθερο ή στο Γραμμικό Σχέδιο πέτυχαν επίδοση λίγα δέκατα της μονάδας κάτω από την ΕΒΕ.

Τις δυο πρώτες χρονιές που εφαρμόστηκε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) στις Πανελλήνιες εξετάσεις, πέρσι (2022) και προπέρσι (2021), πολλοί αριστούχοι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές που στόχευαν, λόγω της εφαρμογής της ΕΒΕ στα ειδικά μαθήματα, παρόλο που τα μόρια που συγκέντρωσαν ήταν περισσότερα από τα απαιτούμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα αυτά δεν υπάρχουν στο ωρολόγιο πρόγραμμα των λυκείων με τους μαθητές να προσφεύγουν για βοήθεια στα φροντιστήρια.

Ετσι το αφήγημα της κυβέρνησης ότι μαθητές εισέρχονται σε ΑΕΙ δίνοντας «λευκή κόλλα» δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστούν άκυρα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από τους ίδιους τους αριθμούς και επικαλείται η ιστοσελίδα alfavita.gr υποψήφιοι που κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν πολύ υψηλές βαθμολογίες αλλά είχαν την «ατυχία» να επιλέξουν σχολές με ειδικά μαθήματα αποκλείστηκαν από σχολές και τμήματα της προτίμησής τους.

Η Επιστολή υποψήφιας και η βαθμολογία που συγκέντρωσε

«Γεια σας, ονομάζομαι Ζηνοβία Κονταξοπούλου, μόλις έδωσα πανελλήνιες και σας στέλνω γιατί πραγματικά βρίσκομαι σε κατάσταση απελπισίας, γνωρίζοντας ότι ενώ έχω συγκεντρώσει λίγο παραπάνω από 22 χιλιάδες μορια για αρχιτεκτονική Αθηνών, δεν μπορώ καν να δηλώσω τη συγκεκριμένη σχολή, λόγω της ΕΒΕ στο ελεύθερο σχέδιο(η διαφορά μου είναι 0,6 μονάδες)!! …ένα μάθημα που δεν διδάσκεται καν στο σχολείο… είναι άδικο… τόσα παιδιά που έχουν προσπαθήσει και ενδεχομένως τα έχουν καταφέρει  να περιορίζονται από ένα τέτοιο νομοσχέδιο…

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

Σας επισυνάπτω αναλυτικά τους βαθμούς μου»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.