ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πανελλαδικές 2023: Τέλος του μήνα θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ

Στις 17 Ιουλίου έληξε η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών

Πανελλαδικές 2023: Τέλος του μήνα θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ

Τέλος του Ιουλίου, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για τα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης, όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αυτό σημάνει ότι είναι πιθανό οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας να ανακοινωθούν ακόμη και προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας ή το αργότερα τη Δευτέρα 31 Ιουλίου.

Πιστεύετε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ από το 2019 πέτυχαν ή απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές;

  • Πέτυχαν (5%, 697 Votes)
  • Απέτυχαν (90%, 13.876 Votes)
  • Μέτρια αποτελέσματα (4%, 690 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 117 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.380

Loading ... Loading ...

Το υπουργείο Παιδείας έχει μπει στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, ενώ υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιουλίου έληξε η προθεσμία κατάθεσης των μηχανογραφικών.

Τόσο οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων όσο και οι επιλογές τους στο μηχανογραφικό, θα διαμορφώσουν σε μεγάλο βαθμό ποια τμήματα θα πάρουν την… ανηφόρα και σε ποιες σχολές θα υπάρξει υποχώρηση των βάσεων.

Πριν λίγες ημέρες δόθηκαν στο φως και οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα, από τις οποίες εξάγονται συμπεράσματα σχετικά με την πορεία των βάσεων σε μία σειρά τμημάτων.

Όπως φαίνεται από τους πίνακες με τα στατιστικά των επιδόσεων οι περισσότεροι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στο μάθημα των Αγγλικών (13.768) ενώ στα μαθήματα Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο συμμετείχαν 1.609 και 1.579 αντίστοιχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με τις επιδόσεις τα μεγαλύτερα ποσοστά υποψηφίων που βρέθηκαν κάτω από τη βάση, εντοπίζονται στο μάθημα Μουσική Αντίληψη και Γνώση (55,17%), ακολουθεί το μάθημα της Αρμονίας (34,01%) και έπεται ο Έλεγχος Μουσικών Ικανοτήτων με 25,08%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.