ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώνονται την Τρίτη το μεσημέρι

Μαθηματικά και Αρχαία ρίχνουν τις βάσεις ΑΕΙ

Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώνονται την Τρίτη το μεσημέρι

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων θα ανακοινωθούν αύριο Τρίτη (28.6.2022) μετά τις 13:00, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας χωρίς τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων, οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν τον κωδικό τους για να δουν τις βαθμολογίες τους στα εκάστοτε μαθήματα.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Ακόμη, σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων 2022, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από το υπουργείο.

Βάσεις 2022: Μαθηματικά και Αρχαία ρίχνουν τις βάσεις ΑΕΙ

Τα Μαθηματικά, όπως όλα δείχνουν, είναι αυτά που θα ρίξουν τις επιδόσεις σε Πολυτεχνικές, τμήματα Μαθηματικών και Οικονομικά, τα Αρχαία είναι πιθανόν να ρίξουν σε σχέση με πέρσι τον μέσο όρο των υποψηφίων, ενώ στις επιστήμες Υγείας, με τις Ιατρικές να πρωταγωνιστούν, διαφαίνεται σταθερότητα με μικρές αυξομειώσεις.

Φέτος, όμως, η εκτίμηση των βάσεων γίνεται πολύ πιο πολύπλοκη, καθώς οι διαφορετικοί συντελεστές βαρύτητας ανά πανεπιστημιακό τμήμα θα φέρουν μεγάλες αποκλίσεις στα επίπεδα της πτώσης των βάσεων, ακόμα και σε ομοειδή τμήματα. Δηλαδή, είναι πιθανό να δούμε πτώσεις στο ίδιο επιστημονικό πεδίο, άλλες κατακόρυφες κι άλλες πιο συγκρατημένες, ανάλογα με το μάθημα που έχει πριμοδοτήσει το κάθε πανεπιστημιακό τμήμα.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής από βαθμολογικά κέντρα, οι υποψήφιοι του 2ου επιστημονικού πεδίου που διεκδικούν τμήματα θετικών και τεχνολογικών σπουδών φαίνεται να έχουν γράψει σε ένα μεγάλο ποσοστό (σ.σ.: άνω του 40%) χαμηλά στα Μαθηματικά, ενώ οι επιδόσεις τους αναμένονται καλύτερες, αν όχι σταθερές, στα μαθήματα της Φυσικής και της Χημείας.

Οσοι διεκδικούν τμήματα με υψηλό συντελεστή στα δύο τελευταία μαθήματα, κι εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για καλές επιδόσεις, δεν θα πρέπει να περιμένουν μεγάλη μείωση των βάσεων, δεδομένου ότι μέχρι πέρσι το μάθημα βαρύτητας ήταν τα Μαθηματικά. Οι υπολογισμοί πλέον αλλάζουν και οι διακυμάνσεις των βάσεων δεν εξαρτώνται μόνο από τους συντελεστές βαρύτητας δύο ίδιων μαθημάτων, όπως ίσχυε μέχρι πέρσι.

Αντίθετα, όσοι διεκδικούν τμήματα τα οποία πριμοδοτούν το μάθημα των Μαθηματικών ίσως δουν μεγαλύτερη μείωση. Το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα επιστημονικά πεδία, καθώς το κάθε τμήμα, ακόμα και ομοειδές με άλλα τμήματα πανεπιστημίων, έχει ορίσει σε κάποιες περιπτώσεις διαφορετικό συντελεστή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.