ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πανελλήνιες: Τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

5+5 αντικείμενα

Πανελλήνιες: Τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι μπαίνουν στην τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2022.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοίνωσει το πρόγραμμα των Πανελλήνιων εξετάσεων οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 2 και 3 Ιουνίου, για τα ΕΠΑΛ και τα ΓΕΛ, αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι στις φετινές Πανελλήνιες θα χρησιμοποιηθεί εκ νέου ο «κόφτης» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ενώ και τα μόρια που θα συγκεντρώσουν οι υποψήφιοι θα υπολογιστούν με διαφορετικό τρόπο.

Το υπουργείο Παιδείας ανάρτησε ταυτόχρονα τους πίνακες με τους εισακτέους, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι ο αριθμός τον εισακτέων δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι -Τα 5+5 αντικείμενα
Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, οι υποψήφιοι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους μια σειρά από αντικείμενα. Τα 5… απαγορευμένα αντικείμενα των Πανελλήνιων είναι τα εξής:

βιβλία,

τετράδια και σημειώσεις,

διορθωτικό (blanco),

κινητό τηλέφωνο και άλλα μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών και επικοινωνίας,

υπολογιστικές μηχανές

Την ημέρα της εξέτασης, οι υποψήφιοι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους τα εξής αντικείμενα:

στυλό, μπλε ή μαύρου χρώματος, ανεξίτηλης μελάνης,

μολύβι (δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν διευκρινίζεται στις οδηγίες των θεμάτων),

γομολάστιχα,

γεωμετρικά όργανα,

μπουκαλάκι με νερό ή χυμό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι αν ο υποψήφιος φτάσει στο εξεταστικό κέντρο των Πανελληνίων με κινητό τηλέφωνο θα πρέπει να ενημερώνει τον πρόεδρο της Επιτροπής Ε.Κ. και να του το παραδίδει. Τα κινητά φυλάσσονται σε ειδικό χώρο και παραδίδονται στους υποψηφίους όταν αποχωρούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.