ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Προγραμματισμένο συλλαλητήριο αύριο στην Καρδίτσα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν την Εθνική Οδό σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες – Προγραμματισμένο συλλαλητήριο αύριο στην Καρδίτσα

Συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Καρδίτσα έχουν προγραμματίσει την Τετάρτη (31/1), οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Παράλληλα, έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει η Εθνική Οδός ταυτόχρονα σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο, σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό.

Την ίδια ώρα, ο Λευτέρης Αυγενάκης απηύθυνε νέα έκκληση για διάλογο, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος προανήγγειλε παρεμβάσεις για τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Αγρότες του Έβρου προχώρησαν το μεσημέρι την Τρίτης σε αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων. O συμβολικός αποκλεισμός διήρκεσε μιάμιση ώρα, ενώ κανονικά γινόταν η διέλευση των ΙΧ αυτοκινήτων και των τουριστικών λεωφορείων.

Tην επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την προσθετή αρωγή στους πληγέντες αγρότες της Θεσσαλίας, ύψους από 5.000 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με τις ζημίες στον εξοπλισμό.

«Στόχος μας να βοηθήσουμε τον πρωτογενή τομέα» τόνισε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, στο δελτίο ειδήσεων της EΡΤ.

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε: «Στις περιπτώσεις που υπάρχουν πολύ σοβαρές ζημίες, ο αγρότης μπορεί να αιτηθεί έως και 10.000. Αυτός που πήρε τις δύο χιλιάδες μπορεί να πάρει, αν το επιθυμεί, και τις 10.000, και ανάλογα θα εξεταστεί από την Περιφέρεια και τις Αρχές η εικόνα».

Πρόσκληση σε διάλογο απηύθυνε εκ νέου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ παρεμβάσεις όσον αφορά στο ενεργειακό κόστος θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Περιβάλλοντος: «Στέλνω μήνυμα στους αγρότες, τους καλώ να συζητήσουμε. Είμαστε στην ίδια πλευρά, δεν είναι μόνοι. Η κυβέρνηση στηρίζει κι αυτό έχει αποδειχθεί».

Τη Δευτέρα κατατέθηκε στη Βουλή, σε τροπολογία, ευνοϊκή ρύθμιση για αναστολή των πληρωμών ρεύματος για δύο χρόνια όσων αγροτών επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ντάνιελ» και στη συνέχεια πενταετής ρύθμιση με μηδενικό επιτόκιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αγρότες στα μπλόκα θα αποφασίσουν σε γενικές συνελεύσεις την περαιτέρω στάση τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.