ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ – Κανονικά αύριο οι εξετάσεις PISA

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας την απεργία των εκπαιδευτικών

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ – Κανονικά αύριο οι εξετάσεις PISA

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εκπαιδευτικών, η οποία είχε προκηρυχθεί για αύριο 10 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Σε ανάρτησή της, στο twitter η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζει ότι η «προκηρυχθείσα απεργία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ κρίθηκε και πάλι παράνομη. Κανονικά θα διεξαχθούν αύριο (10 του μήνα) οι εξετάσεις «ελληνική Pisa» για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα που δίνει περισσότερα και καλύτερα εφόδια στα παιδιά μας».

Η αγωγή του υπουργείου Παιδείας ,στρεφόταν κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας να αναγνωριστεί και πάλι ως παράνομη και καταχρηστική η εκ νέου κηρυχθείσα απεργία – αποχή από τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης δημοτικών σχολείων και της Γ’ Τάξης των γυμνασίων σε θέματα ευρύτερων, γενικών γνώσεων των γνωστικών αντικειμένων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών – «Ελληνικής PISA».

«Κατέθεσα μόλις αγωγή κατά ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την απεργία που προκήρυξαν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων της «Ελληνικής PISA». Πέρυσι είχε γίνει ακριβώς το ίδιο, προσφύγαμε και η αντίστοιχη απεργιακή κινητοποίηση κηρύχθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες επιμένουν να αντιστέκονται στη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και στην εφαρμογή ψηφισμένου νόμου – εμείς επιμένουμε να αξιοποιούμε σύγχρονα εργαλεία για στοχευμένο σχεδιασμό της εκπαιδευτικής μας πολιτικής και για συνεχή αναβάθμισή της.

Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των παιδιών μας για μία καλύτερη Παιδεία μέχρι τέλους!» ανέφερε η κ. Κεραμέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εξετάσεις είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, σε 600 σχολεία, τα οποία επελέγησαν ως αντιπροσωπευτικό δείγμα από το σύνολο των σχολείων της χώρας, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.