ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Παράσταση διαμαρτυρίας των υπαλλήλων της Βουλής στο περιστύλιο του κοινοβουλίου

Αιτία η καταβολή τροφείων (μη μισθολογική παροχή) στους δημοσιογράφους που απασχολεί στο Κανάλι του κοινοβουλίου και στο γραφείο τύπου

Παράσταση διαμαρτυρίας των υπαλλήλων της Βουλής στο περιστύλιο του κοινοβουλίου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο περιστύλιο του Μεγάρου δίπλα από την αίθουσα της Ολομέλειας έκαναν σήμερα το πρωί υπάλληλοι της Βουλής.

Όλα ξεκίνησαν όταν η διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής να καλέσει το σύνολο των εργαζόμενων σε διαμαρτυρία για πρόσφατη απόφαση της Βουλής να καταβάλλει τροφεία (μη μισθολογική παροχή) στους δημοσιογράφους που απασχολεί στο Κανάλι του κοινοβουλίου και στο γραφείο τύπου όπως προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό το αίτημα της ΕΣΗΕΑ.

diamartyria

Αντίστοιχη απόφαση έχουν λάβει όλοι οι φορείς της γενικής κυβέρνησης και των ΟΤΑ που απασχολούν δημοσιογράφους. Κεντρικό αίτημα της διοίκησης του Συλλόγου Υπαλλήλων είναι η παροχή τροφείων να μην περιοριστεί σε μερίδα υπαλλήλων αλλά να δοθεί σε όλους ανεξαιρέτως.

Το αίτημα ωστόσο φαίνεται ότι δεν βρίσκει μαζική απήχηση.

Η «Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων Βουλής» που συγκροτεί την συνδικαλιστική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Το προεδρείο του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Βουλής (ΣΥΒ) στοχευμένα και συστηματικά προσπαθεί να δημιουργεί εντάσεις και να φέρει τους εργαζομένους της Βουλής σε αντιπαράθεση – άνευ λόγου – με την Διοίκηση. Στόχος συγκεκριμένων ατόμων του προεδρείου του ΣΥΒ δεν είναι να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους εργασίας (και οικονομικούς), αλλά να δημιουργήσουν «αντάρτικο»!

Η ΕΚΥΒ, υπεύθυνα και σοβαρά, δεν συμμετέχει σε παρωδίες «επαναστατικών ασκήσεων», με ξεκάθαρο κομματικό πρόσημο».

Αναλυτικά, το κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Υπαλλήλων

Aγαπητές/οί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι καταθέσαμε το ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στην Ειδική Γραμματεία του Προέδρου. Ο Πρόεδρος δεν δέχτηκε να μας συναντήσει για ακόμη μια φορά.

Δεδομένου ότι η συνέλευση δεν ολοκληρώθηκε και κατόπιν της πρότασής μας ότι θα ενημερωθείτε για τις περαιτέρω ενέργειές μας, σας καλούμε σε Παράσταση Διαμαρτυρίας αύριο 11 Απριλίου και ώρα 11:00 στο Περιστύλιο της Βουλής.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του ΣΥΒ»

Η ανακοίνωση της «Ενιαίας Κίνησης Υπαλλήλων Βουλής»

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με λύπη μας, αναγκαζόμαστε να προβούμε στην παρούσα ανακοίνωση, μετά την αλλοπρόσαλλη και προσχηματική, όπως τελικώς αποδεικνύεται, συμπεριφορά του προεδρείου του ΣΥΒ. Δυστυχώς, το προεδρείο φαίνεται δεν ζει στη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά έχει κολλήσει στην Πρωταπριλιά… Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά γιατί εμμένει να λέει ψέματα, προς πάσα κατεύθυνση και για κάθε θέμα και πτυχή του.

Το θέμα της σημερινής έκτακτης συνέλευσης έχει ως εξής:

Την Τρίτη 4 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτο ΔΣ που αφορούσε τις μη μισθολογικές παροχές, που έλαβαν οι δημοσιογράφοι συνάδελφοί μας.

Εξηγούμε ότι στους δημοσιογράφους κατεβλήθησαν τροφεία με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας του συνδικαλιστικού φορέα τους (ΕΣΗΕΑ). Η Βουλή ενημερώθηκε επισήμως από την Προεδρία της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, στις 13 Μαρτίου 2023, οπότε και εκλήθη να εφαρμόσει τα της συλλογικής σύμβασης της ΕΣΗΕΑ στους δημοσιογράφους που υπηρετούν στη Βουλή, κάτι που η Βουλή έπραξε στη συνέχεια (αν και δεν ανήκει στη Γενική Κυβέρνηση), και μάλιστα τόσο σε όσους εκ των δημοσιογράφων της Βουλής ανήκουν στην ΕΣΗΕΑ, όσο όμως και σε όσους δεν είναι μέλη της.

Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ότι:

Η Βουλή ενήργησε άμεσα (με ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 21 Μαρτίου) για τους υπηρετούντες σε αυτήν δημοσιογράφους. Η Βουλή λοιπόν εφάρμοσε τη συλλογική σύμβαση της ΕΣΗΕΑ, αν και δεν ανήκει στη Γενική Κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η επί της προηγούμενης Διοίκησης της Βουλής είχε δοθεί τελικά παροχή της ΕΣΗΕΑ μόλις λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Σημειωτέο ότι το προεδρείο και μόνον – χωρίς να είναι ενήμερα όλα τα μέλη του Δ.Σ. – εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά στοχοποιούσε τους δημοσιογράφους!

Παρά ταύτα, μετά από πρόταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στο προαναφερθέν ΔΣ της 4ης Απριλίου, αποφασίστηκε να προβούμε σε έκτακτη μονοθεματική συνέλευση, ώστε να διεκδικήσουμε «διεύρυνση χορήγησης μη μισθολογικών παροχών», ώστε όλοι οι υπάλληλοι του ΣΥΒ να τύχουν ανάλογης παροχής.

Στη σημερινή έκτακτη συνέλευση συμφωνήσαμε και ψηφίσαμε ομόφωνα σχετικό ψήφισμα για να επιδοθεί στον Πρόεδρο.

Μετά από όλα αυτά, με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση, που ψευδώς φέρει την υπογραφή του «ΔΣ του ΣΥΒ», η οποία καλεί τις/τους συναδέλφους αύριο (Μεγάλη Τρίτη) 11 Απριλίου, στις 11.00, στο Περιστύλιο της Βουλής, σε «Παράσταση Διαμαρτυρίας» (!).

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους:

Το προεδρείο του ΔΣ του ΣΥΒ στοχευμένα και συστηματικά προσπαθεί να δημιουργεί εντάσεις και να φέρει τους εργαζομένους της Βουλής σε αντιπαράθεση – άνευ λόγου – με την Διοίκηση. Στόχος συγκεκριμένων ατόμων του προεδρείου του ΣΥΒ δεν είναι να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους εργασίας (και οικονομικούς), αλλά να δημιουργήσουν «αντάρτικο»!

Η ΕΚΥΒ, υπεύθυνα και σοβαρά, δεν συμμετέχει σε παρωδίες «επαναστατικών ασκήσεων», με ξεκάθαρο κομματικό πρόσημο.

Η ΕΚΥΒ συνεχίζει να αγωνίζεται σταθερά ώστε να επιτυγχάνουμε κάθε φορά το μέγιστο των αιτημάτων μας. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε σε δημιουργία εντυπώσεων. Ούτε πρόκειται να ανεχθούμε άλλες εμπρηστικές ανακοινώσεις και «δράσεις».

ΥΓ 1. Για όσο διάστημα το Δ.Σ. του Συλλόγου παρέμεινε στο εντευκτήριο προκειμένου να επιδώσουμε το ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. δεν είχε γνωστοποιήσει την παρουσία μας στην γραμματεία του Προέδρου της Βουλής.

ΥΓ 2. Για του λόγου το αληθές σας επισυνάπτουμε τις 3 τελευταίες σελίδες των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της Γενικής Συνέλευσης, όπου φαίνεται ξεκάθαρα η απόφαση που πάρθηκε και η ΛΗΞΗ της»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.