ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πειραιάς: «Αν οι άνδρες του λιμενικού δεν έφθαναν έγκαιρα το παιδί θα είχε χαθεί» λέει ο πατέρας της 5χρονης

«Μας λένε είναι καλά, σε τρεις μέρες θα βγει από το νοσοκομείο»

Πειραιάς: «Αν οι άνδρες του λιμενικού δεν έφθαναν έγκαιρα το παιδί θα είχε χαθεί» λέει ο πατέρας της 5χρονης

Τα δραματικά λεπτά από τη διάσωση της 5χρονης που έπεσε στη θάλασσα χθες το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά περιγράφει ο πατέρας του κοριτσιού.

Όπως λέει, η 9μελης οικογένειά του, καθώς έχει ακόμη 6 παιδιά, ζει στο δρόμο, μέσα στο λιμάνι και χθες το μεσημέρι το άτυχο κορίτσι πήγε να παίξει στους κάβους με αποτέλεσμα να γλιστρήσει.

«Χθες το μεσημέρι ήμουν μαζί με τη γυναίκα μου. Λέω ‘πάω να πάρω καφέ και νερό. Η Αφροδίτη ήταν πίσω από τη μάνα της και σε κάποια φάση φεύγει από τη μάνα της. Αλλά περπατάει η γυναίκα και πήγαιναν στο σπίτι και ήταν πίσω της αλλά ήξερε τόση ώρα ότι ήταν πίσω της. Και πάει η γυναίκα μπροστά, μετά γυρνάει η γυναίκα πίσω και δεν τη βλέπει», λέει ο πατέρας της 5χρονης ενώ σημειώνει πως το παιδί διέφυγε της προσοχής τους γιατί εκείνη την ώρα έφευγε το καράβι που ήταν δεμένο δίπλα.

«Πήγε στο λιμάνι, στα λάστιχα και έπαιζε με το πόδι της, γλίστρησε με το πόδι της και έπεσε μέσα. Δευτερόλεπτα ήταν εκεί, και δεν ήμουν και εγώ εκεί και έπεσε το παιδί μέσα. Μετά το καταλάβαμε, γιατί όταν έπεσε το κορίτσι μέσα έφευγε το καράβι. Και αυτοί από πάνω από το καράβι φώναζαν ‘το μικρό κορίτσι έπεσε μέσα στη θάλασσα», τονίζει ο πατέρας.

Παράλληλα, εξηγεί πως αν οι άνδρες του λιμενικού δεν έφθαναν έγκαιρα στο σημείο το παιδί θα είχε χαθεί.

«Ένας λιμενικός μπήκε μέσα στη θάλασσα μαζί με έναν τσιγγάνο και βγάλαμε το κορίτσι έξω και έζησε. Τώρα, μας λένε είναι καλά. Σε 3 ημέρες θα βγει από το νοσοκομείο», προσθέτει.

Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στο νερό γιατί το παιδί ήταν σχεδόν νεκρό», λέει ο πλοίαρχος που βρήκε την 5χρονη

Το παιδί διέφυγε της προσοχής της μητέρας του για άγνωστο λόγο μέχρι στιγμής, γλίστρησε στον προβλήτα και έπεσε στο νερό. Για καλή του τύχη, ο πλοίαρχος του καραβιού «Άγιος Νεκτάριος», το οποίο ήταν έτοιμο να αναχωρήσει με προορισμό την Αίγινα, είδε την 5χρονη και ειδοποίησε το Λιμενικό.

Ο ίδιος περιγράφει τα δραματικά δευτερόλεπτα που έζησε από τη γέφυρα του πλοίου του.

«Το πλοίο ήταν δεμένο και εγώ ήμουν στη γέφυρα γιατί σε 5 λεπτά θα φεύγαμε. Είδα το παιδί στη θάλασσα αλλά ήμουν μακριά του. Ήταν μέσα στο νερό αλλά είδα τα χεράκια του και κάποια στιγμή το είδα να βουλιάζει. Δεν πίστευα ότι ζούσε. Αν και ήμουν σε απόσταση 60 μέτρων ήμουν έτοιμος να πηδήξω από το πλοίο. Ξεκίνησα να βάλω σωσίβιο για να πέσω στο νερό αλλά επειδή ήμουν μακριά ενημέρωσα άμεσα τις αρχές», δηλώνει ο κ. Απόστολος Λαζαρίδης, πλοίαρχος του «Άγιος Νεκτάριος».

Όπως λέει ο κ. Λαζαρίδης, η 5χρονη ήταν μόνη της στον προβλήτα και εκτιμά ότι γλίστρησε την ώρα που πλησίασε στο νερό.

«Το παιδί ήταν κοντά στον προβλήτα. Δεν ήταν πολύ βαθιά. Μάλλον είχε γλιστρήσει αλλά ήταν μόνο του εκείνη τη στιγμή, δεν είδα κάποιον άλλον. Μετά, ήρθε από μακριά η μητέρα του. Την είδα που φώναζε και ούρλιαζε», τονίζει ο κ. Λαζαρίδης.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ηρωικός πλοίαρχος διέκρινε τους άνδρες του λιμενικού να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο άτυχο παιδί και να το βάζουν στο ασθενοφόρο. «Εγώ δεν πίστευα ότι ζούσε και ότι θα τα καταφέρει. Ξέρω μόνο πως την ώρα που βούτηξε ήταν μόνο του και δεν μπορούσε να κολυμπήσει», προσθέτει ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η 37χρονη μητέρα του 5χρονου κοριτσιού συνελήφθη και κρατείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.