ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πεντέλη: Είπαν σε 82χρονο πως η κόρη του προκάλεσε τροχαίο και του άρπαξαν 100.000 ευρώ

Πως μπλέχτηκε ο ηλικιωμένος στα δίχτυα των απατεώνων

Πεντέλη: Είπαν σε 82χρονο πως η κόρη του προκάλεσε τροχαίο και του άρπαξαν 100.000 ευρώ

Επιτήδειοι κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη δύο ηλικιωμένων και να αρπάξουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αφορά σε έναν ηλικιωμένο άνδρα από την Αλβανία που ζει στην Πεντέλη. Ο 82χρονος δέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής (6/8) κλήση από αγνώστους οι οποίοι τον… «ενημέρωσαν» πως η κόρη του έχει προκαλέσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Οι δράστες είπαν στον 82χρονο πως αν δεν τους δώσει τα χρήματα που του ζητούν, τότε η κόρη του πρόκειται να μπλέξει άσχημα. Ο ηλικιωμένος πίστεψε το «παραμύθι» των απατεώνων και τους παρέδωσε όλες τις οικονομίες του ύψους 100.000 ευρώ!

«Η κόρη σας κινδυνεύει να χάσει το πόδι της»

Στη δεύτερη περίπτωση στα δίχτυα των απατεώνων μπλέχτηκε μία γυναίκα 69 ετών από την Κέρκυρα. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η γυναίκα στις Αρχές, όλα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο (5/8) λίγο μετά τις 9 το πρωί όταν άγνωστο άτομο πήρε τηλέφωνο στο σπίτι της και συστήθηκε ως ορθοπεδικός γιατρός του Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Ο άνδρας είπε στη γυναίκα πως η κόρη της είχε ατύχημα και κινδύνευε να χάσει το πόδι της αν δεν βρίσκονταν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ που απαιτούνταν προκειμένου να χειρουργηθεί. Την ίδια ώρα, μία άγνωστη γυναίκα, προσποιούμενη την κόρη της, μίλησε με την γυναίκα και της ζήτησε να πράξει όπως της λέει ο άνδρας.

Η 69χρονη πίστεψε τους απατεώνες και, μην μπορώντας φυσικά να βρει 40.000 ευρώ, έβαλε σε μία πλαστική σακούλα 1.400 ευρώ καθώς και κάποια κοσμήματα που κατείχε συνολικής αξίας περίπου 1.000 ευρώ. Στη συνέχεια άφησε τη σακούλα στο σημείο που της υπέδειξαν οι επιτήδειοι κοντά στο σπίτι της και έφυγε χωρίς να αντιληφθεί ποιος πήρε τη σακούλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια επικοινώνησε με τα παιδιά της τα οποία, έκπληκτα, την ενημέρωσαν πως είναι καλά. Κάπως έτσι κατάλαβε το λάθος της, όμως ήταν ήδη αργά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.