Ψηφιακή ταυτότητα: Μετατίθεται για το Νοέμβρη η έναρξη ισχύος της

Θα ισχύει από 1η Νοέμβρη

Ψηφιακή ταυτότητα: Μετατίθεται για το Νοέμβρη η έναρξη ισχύος της

Κατά ένα μήνα μετατίθεται η έναρξη ισχύος της δυνατότητας επίδειξης της ψηφιακής ταυτότητας σε τράπεζες και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Συγκεκριμένα, η έναρξη ισχύος επίδειξης της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του άρθρου 80 του Νόμου 4954/2022 («Gov-GR Wallet») στα πιστωτικά ιδρύματα, τους λοιπούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και τους παρόχους υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, μετατίθεται για την 1η Νοεμβρίου 2022 αντί για την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζεται ότι το Gov.gr Wallet δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και επίδειξης των νέων ψηφιακών δελτίων ταυτότητας και ψηφιακών αδειών οδήγησης από τον πολίτη.

Τα νέα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και της άδειας οδήγησης είναι ψηφιακά έγγραφα που εκδίδονται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της ελληνικής επικράτειας, ενώ δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.