ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρέθυμνο: Μεγάλη επιχείρηση για έναν γύπα – Τον τύλιξαν με σεντόνι (φωτό)

Η προσέγγιση ενός τέτοιου πτηνού είναι εξαιρετικά δύσκολη και επομένως το καλύτερο ειναι να παρατηρείται

Ρέθυμνο: Μεγάλη επιχείρηση για έναν γύπα – Τον τύλιξαν με σεντόνι (φωτό)

Η παρουσία ενός γυπαετού αναστάτωσε το κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου. Αρχικά, οι παρατηρητικοί πολίτες είδαν το άγριο πτηνό να κάθεται στη στέγη ενός σπιτιού.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το Kriti360, το όρνεο βρέθηκε στο έδαφος όπου ευαισθητοποιημένοι πολίτες μαζί με υπαλλήλους του Δήμου Ρεθύμνου το ακινητοποίησαν στην παραλιακή με τη χρήση ενός σεντονιού.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να δει τον γύπα από κοντά με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι το πουλί έχει πιθανότατα δηλητηριαστεί.

Ο Γιώργης Κτιστάκης, ο οποίος συνεργάζεται ως εθελοντής με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, έχει γνώση των άγριων πτηνών και ασχολείται με την φροντίδα και τη σωτηρία τους στο Ρέθυμνο, σε δηλώσεις του στο GOODnet.gr, εκτιμά πως το πουλί δεν είναι τραυματισμένο από τη στιγμή που έχει πετάξει και καθήσει σε τόσο μεγάλο ύψος.

Η προσέγγιση ενός τέτοιου πτηνού είναι εξαιρετικά δύσκολη και επομένως το καλύτερο ειναι να παρατηρείται, ώστε εάν φύγει να διαπιστωθεί που πάει. Το ζητούμενο είναι να μην τραυματιστεί εάν καταλήξει στο έδαφος ή να μην καταλήξει στην θάλασσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.