ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρέθυμνο: Το εύρημα ενός εκσκαφέα που άφησε άφωνους τους περαστικούς (φωτο)

Πρόκειται για μια τεράστια ρίζα δέντρου

Ρέθυμνο: Το εύρημα ενός εκσκαφέα που άφησε άφωνους τους περαστικούς (φωτο)

Εργάτες και περαστικοί έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν είδαν την «αποκάλυψη» που προήλθε από τις εργασίες διάνοιξης σε δρόμο του νότιου Ρεθύμνου!

Από μακριά έμοιαζε με κάποιο αρχαίο κίονα όμως εν συνεχεία η αλήθεια αποκαλυπτόταν με ένα άγγιγμα και μια πιο προσεκτική ματιά.

Όπως γράφει το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά που δημοσιεύει και τις φωτογραφίες επρόκειτο για τη ρίζα ενός φυτού.

Η σχετική ανάρτηση:

«Έτσι όπως το είδαμε από μακριά νομίζαμε ότι επρόκειτο για κάποια… αρχαίο κίονα, μια εντυπωσιακή κολώνα που αποκαλύφθηκε στο έδαφος, όταν υποχώρησαν τα χώματα λόγω εργασιών διάνοιξης αγροτικού δρόμου.

Όταν όμως πλησιάσαμε πολύ κοντά -και το ψηλαφίσαμε κιόλας για να βεβαιωθούμε- δεν πιστεύαμε στα μάτια μας!

Επρόκειτο για ρίζα που έμοιαζε με ένα τεράστιο ραπάνι, μήκους τουλάχιστον 1,20 μέτρων και διαμέτρου 40 πόντων.

Όπως μας είπαν οι πιο ειδικοί, το εν λόγω φυτό-αγκάθα για να επιβιώσει στο ξηρικό περιβάλλον όπου ζει, διαθέτει ολόκληρη… αποθήκη-δεξαμενή νερού, ώστε να έχει μεγάλα αποθέματα!

Υστερόγραφο: Η ρίζα αυτή που απαθανατίσαμε στο νότιο Ρέθυμνο ίσως θα άξιζε να περιφραχθεί και να γίνει επισκέψιμη από σχολεία για εκπαιδευτικούς λόγους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.