
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή τους ιδιοκτήτες πολυτελούς βίλας στο Ρίο, για την απώλεια ενός 55χρονου κηπουρού αλβανικής καταγωγής, ο οποίος βρήκε ασφυκτικό θάνατο μέσα σε βόθρο.
Το τραγικό δυστύχημα -που σημάδεψε την τοπική κοινωνία της Πάτρας- βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο των δικαστικών αιθουσών, έξι χρόνια μετά.
Υπενθυμίζεται ότι ο άνθρωπος κλήθηκε να επισκευάσει μια αντλία λυμάτων χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.
Τα δηλητηριώδη αέρια που είχαν συσσωρευθεί εκεί, του έκοψαν την ανάσα σχεδόν ακαριαία.
Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ένιωσε τη ζάλη να τον καταβάλλει και έχασε τις αισθήσεις του, αφήνοντας λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή.
Η ποινική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ήρθε την περασμένη εβδομάδα να επιβεβαιώσει το αυτονόητο: ότι δηλαδή οι ιδιοκτήτες δεν τήρησαν τα μέτρα που ορίζει η νομοθεσία και με την αμέλειά τους προκάλεσαν την απώλεια μιας ζωής.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.