ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Σάλος στην Καλαμάτα: Με… ταφόπλακες η ανάπλαση παραλίας (βίντεο)

Δεν είχαν σβηστεί ούτε τα ονόματα των νεκρών!

Σάλος στην Καλαμάτα: Με… ταφόπλακες η ανάπλαση παραλίας (βίντεο)

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Καλαμάτα, γιατί δημοτικός σύμβουλος της περιοχής ανέφερε ότι η ανάπλαση που σε δρόμο παραλίας είναι με… πλάκες που προέρχονται από μάρμαρα τάφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πλάκες θα έμπαιναν μόνο στο 5% του συνολικού έργου, ενώ δεν είχαν σβηστεί ούτε τα ονόματα των νεκρών.

Ο ντόρος ξέσπασε από τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Κανάκη, ο οποίος κατηγόρησε την δημοτική αρχή για ανοχή. Στην ανάρτηση, την οποία πλέον έχει αφαιρέσει διότι, όπως αναφέρει «σέβομαι τους επαγγελματίες που σχετίζονται γενικά με το έργο», ο κ. Κανάκης είχε επισυνάψει και φωτογραφίες από τα μάρμαρα που χρησιμοποιούνται για την ανάπλαση, πάνω στα οποία υπήρχαν ακόμα και ονόματα νεκρών.

Έτσι, μετά τον θόρυβο που ξέσπασε, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης ανακοίνωσε τη διακοπή του έργου.

«Έδωσα ήδη εντολή στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου να διακοπεί το έργο της Ανάπλασης στην οδό Ναυαρίνου και να κληθούν ο εργολάβος και ο επιβλέπων μηχανικός να δώσουν εξηγήσεις για τις μαρμάρινες πλάκες. Άμεσα θα πραγματοποιηθεί δειγματοληπτικός έλεγχος στο τμήμα που έχει ήδη κατασκευαστεί. Είναι προφανές ότι θα ακολουθηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία και θα επιβληθούν κυρώσεις», έγραψε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον εργολάβο «πρόκειται για λάθος κατά την διαλογή και παράδοση των υλικών, το οποίο διαπίστωσε το τεχνικό προσωπικό της εταιρείας και έβαλαν στην άκρη ώστε να επιστραφούν. Διογκώθηκε για μικροπολιτικούς λόγους από ορισμένους», και πως σε καμία περίπτωση τα υλικά αυτά δε θα έμπαιναν στο έργο αφού προφανώς πρόκειται για λάθος λόγω και της μεγάλης ποσότητας των μαρμάρων που είχαν παραγγελθεί (επίστρωση για χίλια μέτρα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.