ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σάλος στην Κρήτη: Κάλεσαν 18χρονο τετραπληγικό να καταταγεί στον στρατό – Ξεσπά η μητέρα του

«Πόσες φορές πρέπει να εξεταστεί ένα άτομο για να κριθεί ακατάλληλο για στράτευση;»

Σάλος στην Κρήτη: Κάλεσαν 18χρονο τετραπληγικό να καταταγεί στον στρατό – Ξεσπά η μητέρα του

Μητέρα ενός 18χρονου τετραπληγικού αγοριού στο Λασίθι καταγγέλλει πως παρά την κατάσταση του γιου της, έλαβε σημείωμα… κατάταξης στον στρατό.

Η μητέρα του 18χρονου τετραπληγικού αγοριού από το Λασίθι περιγράφει τη σουρεαλιστική και πέρα από κάθε φαντασία κατάσταση που βιώνει τις τελευταίες ημέρες. Το παιδί, το οποίο έχει βεβαίωση ΚΕΠΑ για 100% αναπηρία και είναι καθηλωμένο στο κρεβάτι του πόνου, έλαβε πριν λίγες μέρες… σημείωμα κατάταξης στο στρατό.

Ο μοναχογιός της οικογένειας έκλεισε τα 18 του χρόνια τον περασμένο Δεκέμβριο και πλέον η οικογένεια καλείται για ακόμα μία φορά να περάσει από Επιτροπή «για να αποδείξουμε τα αυτονόητα», όπως χαρακτηριστικά λέει η μητέρα στο Cretalive.gr

«Η ένστασή μου είναι ότι, αφού έχω το χαρτί του ΚΕΠΑ με 100% αναπηρία στο παιδί, γιατί η Στρατολογία να μην δέχεται τα αυτά τα δικαιολογητικά αυτόματα; Γιατί πρέπει να κάνω όλη τη διαδικασία ξανά με τον Δήμο; Γιατί το ΚΕΠΑ δε στέλνει άμεσα και επίσημα τις αποφάσεις του στα Στρατολογικά γραφεία της εκάστοτε περιφέρειας; Γιατί πρέπει ως γονείς να το ζούμε όλο αυτό ξανά και ξανα;»

Τυλιγμένοι στα «πλοκάμια» μιας τεράστιας «λερναίας ύδρας» ζητούν ρεαλιστικές και πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα «πότε θα αρχίσουν να συνεργάζονται μεταξύ τους οι υπηρεσίες του κράτους;».

Μάλιστα, όπως εξηγεί η ίδια στο cretalive.gr, η τραγική ειρωνεία είναι τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει βελτιωθεί καθώς παλαιότερα οι γονείς ήταν υποχρεωμένοι να μεταφέρουν τα τετραπληγικά αγόρια τους στο… Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων για να περάσουν από Επιτροπή και να λάβουν το αναγκαίο πιστοποιητικό απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τώρα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα αλλά μας ζητάνε να περάσουμε από μία διαδικασία χρονοβόρα και δύσκολη και δεν είμαστε οι μόνοι, χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται στην ίδια θέση» εξηγεί η μητέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.