ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε ποιες παραλίες απαγορεύονται οι ρακέτες – Πόσο είναι το πρόστιμο

Διαταράσσει την ηρεμία των κατοίκων του συγκροτήματος

Σε ποιες παραλίες απαγορεύονται οι ρακέτες – Πόσο είναι το πρόστιμο

Το πιο διάσημο παιχνίδι του καλοκαιριού οι… ρακέτες απαγορεύεται σε κάποιες παραλίες με τους παραβάτες να καλούνται να πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ανέφερε ότι απαγορεύονται οι ξυλορακέτες στις παραλίες του Καβουριού και Μαλτσινιώτη, με τους παραβάτες να έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα είπε ότι το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει από το 2006 σε τρεις παραλίες που βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή. «Το εθνικό άθλημα της ρακέτας από το πρωί μέχρι το βράδυ» διαταράσσει την ηρεμία των κατοίκων του συγκροτήματος.

Πρόσθεσε ακόμα η ιδέα της εφαρμογής του μέτρου ήταν πρωτοβουλία της προηγούμενης διοίκησης, το 2006, η οποία είχε ορίσει το ποσό του προστίμου στα 10.000 ευρώ, το οποίο μειώθηκε το 2022 στα 1000, καθώς θεωρήθηκε υπερβολικό. «Υπάρχει ένα πρόβλημα με την επίβλεψη αυτού του μέτρου, ωστόσο εφαρμόζεται σε ικανοποιητικό βαθμό» σημείωσε.

«Ναι μεν στην παραλία διασκεδάζουμε αλλά όχι εις βάρος της ηρεμίας των μόνιμων κατοίκων» είπε ενώ πρόσθεσε ότι από το 2019 έχουν κοπεί 25 πρόστιμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόφαση Κωνσταντέλλου «ανοίγει το δρόμο» για να εφαρμοστεί το μέτρο σε όλες τις παραλίες της Ελλάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.