ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σπερχειάδα: Ύψωσαν σημαία της δικτατορίας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό (βίντεο)

Εντολή έρευνας από την Εισαγγελία

Σπερχειάδα: Ύψωσαν σημαία της δικτατορίας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό (βίντεο)

Μια διαφορετική κίνηση πραγματοποιήθηκε χθες στην Σπερχειάδα όταν, λίγες ώρες πριν την επέτειο της Δικτατορίας της 21ης Απριλίου, άγνωστοι ύψωσαν στις αποθήκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαμίας μια σημαία της τότε στρατιωτική κυβέρνησης που επιβλήθηκε. 

Μετά την αποκάλυψη από τοπικό ρεπορτάζ, πήγε ο υπεύθυνος της αποθήκης, κατέβασε την σημαία και ξαναύψωσε την ελληνική.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχος Μακρακώμης, Πάνο Κοντογιώργος, το περιστατικό έγινε αντιληπτό χθες το μεσημέρι και είναι η πρώτη φορά που στην περιοχή συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία, με εντολή εισαγγελέα και αναζητούνται ο δράστης ή οι δράστες.

Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

Ως Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου είναι γνωστή η ένοπλη ανατροπή της Κυβέρνησης Παναγιώτη Κανελλόπουλου την 21η Απριλίου του 1967 από ομάδα αξιωματικών υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Πυροβολικού Γεωργίου Παπαδόπουλου, του ταξίαρχου Τεθωρακισμένων Στυλιανού Παττακού και του συνταγματάρχη Πυροβολικού Νικόλαου Μακαρέζου, με τη συμμετοχή στρατιωτικών μονάδων της Αττικής.

Τα πρώτα άρματα βγήκαν στις 2 τα ξημερώματα, για να καταλάβουν όλα τα στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας (Βουλή, Υπουργεία, ΕΙΡ, ΟΤΕ, Ανάκτορα).

Παράλληλα, από το ραδιόφωνο ανακοινώνεται ότι καταργούνται μια σειρά από άρθρα του Συντάγματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με το πραξικόπημα επιβλήθηκε στρατιωτική κυβέρνηση ως τις 24 Ιουλίου 1974.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.