Στήθηκαν 250 έλατα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Την Τετάρτη (7/12) η φωταγώγηση της πόλης

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προετοιμασίες και για τη χριστουγεννιάτικη αγορά

Στήθηκαν 250 έλατα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Την Τετάρτη (7/12) η φωταγώγηση της πόλης

Με εντατικούς ρυθμούς δουλεύουν τα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης για τον στολισμό της πόλης και τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, από τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Αμέτρητα λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, μία χριστουγεννιάτικη αγορά που θα φιλοξενεί πληθώρα δράσεων, δέντρα και φάτνες σε κάθε γειτονιά θα συνθέσουν φέτος το γιορτινό σκηνικό στη χριστουγεννιάτικη Θεσσαλονίκη.

Στην πλατεία και στον άξονα της Αριστοτέλους έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ένα γιορτινό σκηνικό. Το κεντρικό δέντρο που κοσμεί την πλατεία ταξίδεψε από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής, είναι ύψους 18 μέτρων και φωτίζεται με περίπου 50.000 λαμπιόνια led.

Ο άξονας της Αριστοτέλους μέχρι το ύψος της Φιλίππου θα φωτιστεί με ένα κινούμενο light show, ενώ τον διάκοσμο συμπληρώνουν τα περίπου 250 έλατα που έχουν τοποθετηθεί από την παραλία μέχρι την πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετηθεί σκηνή που θα φιλοξενήσει στις 7 Δεκεμβρίου τη συναυλία του δημοφιλούς τραγουδιστή Πέτρου Ιακωβίδη και η οποία θα παραμείνει για τριάντα ημέρες, ως κομμάτι του εορταστικού σκηνικού, φιλοξενώντας δράσεις και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προετοιμασίες και για τη χριστουγεννιάτικη αγορά, που θα λειτουργήσει στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, πλησίον του αγάλματος του Βενιζέλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα στηθούν 39 ξύλινα σπιτάκια, ενώ πόλο έλξης για τα παιδιά αναμένεται να αποτελέσουν τα σπιτάκια του Αϊ Βασίλη, των ξωτικών και των παιδικών δράσεων. Κάθε γειτονιά της πόλης θα έχει το δικό της κεντρικό δέντρο, μια μεγάλη φάτνη, το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο καράβι και άλλα διακοσμητικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.