ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους (φω

«Καμία μόνη - ξεσηκωμός, ασπίδα προστασίας θα γίνει ο λαός»

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους (φω

Σήμερα (4/4) το απόγευμα ξεκίνησε η διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για την άγρια δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους.

Μιλώντας στη συγκέντρωση η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή, η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ξεκίνησε από το χρονικό του εγκλήματος και αναφέρθηκε σε όλα αυτά «που γεμίζουν οργή τη νεολαία, στην πολιτική που αφήνει απροστάτευτες τις γυναίκες που υφίστανται βία και που έχει την υπογραφή των κυβερνήσεων και της ΕΕ, στην ανυπότακτη στάση των νέων κομμουνιστών απέναντι στην πολύμορφη βία κατά των γυναικών – απέναντι σε όποιον βλέπει σαν κόστος την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

«Η Κυριακή ήταν μια από εμάς. Και γι’ αυτό απαιτούμε και θα φροντίσουμε και με τους αγώνες μας να διερευνηθούν όλες οι αιτίες και οι ευθύνες. Κάθε νέα και νέος που ασφυκτιά από τη δυσωδία της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος που κοστολογεί και αντιμετωπίζει τόσο κυνικά την ανθρώπινη ζωή, να κάνει την οργή και την αγανάκτησή του δύναμη ανατροπής» τόνισε.

Η κινητοποίηση της ΚΝΕ συνεχίστηκε με μαζική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας όπου, μεταξύ άλλων, κυρίαρχα ήταν τα συνθήματα «Σύστημα απάνθρωπο που προκαλεί οργή, στα σάπια ιδανικά καμία ανοχή» και «Καμία μόνη – ξεσηκωμός, ασπίδα προστασίας θα γίνει ο λαός», «Σάπιες αξίες, σάπια ιδανικά, φρικιαστικά εγκλήματα το σύστημα γεννά». Παράλληλα, κατήγγειλαν την έντονη παρουσία της Αστυνομίας και στη σημερινή κινητοποίηση, με το σύνθημα «τόση αστυνομία σε κάθε μας πορεία, κανένας σας δεν βρέθηκε στη γυναικοκτονία», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Επίσης, πορεία διαμαρτυρίας με αφορμή τη δολοφονία της Κυριακής, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία της Καμάρας όπου συγκεντρώθηκαν και αυτήν την ώρα κινείται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.