
Τέσσερις Έλληνες συνελήφθησαν τη Μεγάλη Τετάρτη (16/04) στην ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου Ευρυτανίας, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, κατά συναυτουργία.
Επιπλέον, δύο εκ των συλληφθέντων, κατηγορούνται και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ «έπειτα από διενέργεια αστυνομικού ελέγχου σε ΙΧ αυτοκίνητο που επέβαιναν, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στον χώρο των αποσκευών του οχήματος, άνευ σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή και κατασχέθηκαν:
– ανιχνευτής μετάλλων με βραχίονα και δίσκο ανίχνευσης,
– κυλινδρικό ραδιόμετρο και πυξίδα,
– επαναφορτιζόμενη γεννήτρια σήματος υψηλής ακρίβειας,
– -13- βέργες ραβδοσκοπίας και -4- χειρολαβές ραβδοσκοπίας,
– ενισχυτής σήματος βεργών ραβδοσκοπίας,
– δίχτυ μετρήματος – οριοθέτησης χώρου,
– τοπογραφικό σχεδιάγραμμα περιοχής του Νομού Ευρυτανίας.
Επιπλέον, από την κατοχή των συλληφθέντων (κατά περίπτωση), κατασχέθηκαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 3.245 ευρώ και 5 χρυσές λίρες, ενώ κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο όχημα.
Επίσης, σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν σε δύο εξ αυτών και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, για τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, είχε λήξει η άδεια κατοχής τους, καθώς και δύο ράβδοι ανίχνευσης μετάλλων».
Σημειώνεται πως την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καρπενησίου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.