ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κατεβαίνουν Αθήνα οι αγρότες – Η Θεσσαλία κέντρο της εξέγερσης

Από το απόγευμα της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη νέο κύμα αποκλεισμών κεντρικών αυτοκινητόδρομων της χώρας

Κατεβαίνουν Αθήνα οι αγρότες – Η Θεσσαλία κέντρο της εξέγερσης

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την Τρίτη στις 18.30 στην Αθήνα. 

Από το απόγευμα της Παρασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη νέο κύμα αποκλεισμών κεντρικών αυτοκινητόδρομων της χώρας.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, μετά τη σημερινή συνάντησή τους με τον υπουργό στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, έχει ανοίξει εκ νέου ο διάλογος των αγροτών με την κυβέρνηση, προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» για μια συμβολική, έστω, παρουσία των τρακτέρ στο πολυαναμενόμενο συλλαλητήριο, καθώς οι αγρότες επιμένουν πως αυτό θα είναι ειρηνικό.

Θυμίζουμε πως ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως δεν έχει πρόβλημα να κατεβούν στην Αθήνα, αρκεί να το κάνουν με πούλμαν ή αυτοκίνητα, ώστε να μην προκληθεί αναστάτωση.

Κι ενόσω οι διαβουλεύσεις στα μπλόκα συνεχίζονται, οι αγρότες ενισχύουν τις δυνάμεις τους και «καβαλάνε» τα τρακτέρ τους προχωρόντας για μια ακόμη ημέρα σε νέους συμβολικούς αποκλεισμούς κεντρικών αυτοκινητόδρομων της χώρας.

Συγκεκριμένα, αγρότες που συγκεντρώθηκαν στο Στεφανοβίκειο προχώρησαν στον αποκλεισμό της παλιάς Εθνικής Οδού Βόλου – Λάρισας, ενώ στην Αγιά Λάρισας οι δρόμοι «πλημμύρισαν» από τρακτέρ. Κινητοποιήσεις σημειώθηκαν και στην Καρδίτσα, όπου αγρότες προχώρησαν στον αποκλεισμό του Κόμβου Ε65.

Εξάλλου, αγρότες μαζί με κτηνοτρόφους από την ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας προχώρησαν στον αποκλεισμό του τελωνείου της Νίκης στα σύνορα με τα Σκόπια, από το πρωί μέχρι και τις 15:00, όπου και παρεμπόδισαν τη διέλευση των φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα.

Δήλωσαν δε ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι και την… απόβασή τους στην Αθήνα.

Μπλόκο στήθηκε ξανά και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, στα Νέα Μουδανιά, με τους αγρότες να λένε πως θα το κρατήσουν για όλο το Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα θα κρίνουν πως θα πράξουν, ενώ αποκλεισμός της διέλευσης φορτηγών και λοιπών βαρέων οχημάτων υπήρξε εκ νέου και στο τελωνείο των Κήπων, στον Έβρο.

Όσον αφορά σε αυτό καθαυτό το συλλαλητήριο, αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:30, με σκοπό να παραμείνουν στην πρωτεύουσα για ένα ολόκληρο 24ωρο, διαδηλώνοντας για τα -δίκαια- αιτήματά τους και στη συνέχεια να αποχωρήσουν.

Το μπλόκο της Αλαμάνας αναμένεται να είναι ο τόπος όπου θα συναντηθούν όλοι όσοι θα λάβουν μέρος στη μαζική κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα.

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας θα κατέβουν με λεωφορεία και ΙΧ, καθώς δεν μπορούν να διανύσουν μια τόσο μεγάλη απόσταση με τα τρακτέρ τους. Οσοι μείνουν πίσω, πάντως, θα συνεχίσουν να κλείνουν εθνικές οδούς, λιμάνια και τελωνεία.

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συνάντηση με τον Χρυσοχοΐδη
Σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Ρίζος Μαρούδας, ανέφερε τα εξής: «Η απάντηση που πήραμε είναι αρνητική για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, όμως πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις στις ανάλογες κινητοποιήσεις, το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας .

Ως εκπρόσωποι των μπλόκων που συναντηθήκαμε με τον υπουργό, δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε εχθές στη Νίκαια.

Την Τρίτη θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, με λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο, στο οποίο καλούμε τον λαό της πρωτεύουσας για να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη».

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός αφού μας δέχτηκε, σημαίνει ότι έχει αναλάβει την ευθύνη της οποιαδήποτε διαχείρισης όσον αφορά το αγροτικό ζήτημα.

 Η απάντηση από την κυβέρνηση είναι ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια ειρηνική διαδήλωση με ένα σχετικό όγκο τρακτέρ στην Αθήνα, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες γιατί θα δημιουργούμε πρόβλημα στην Αθήνα.

Εμείς εξηγήσαμε ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα. Δεν θα έχουμε πια και τόσο μεγάλο όγκο τρακτέρ, δεν θα έρθουν από όλη την Ελλάδα. Η απάντηση ήταν όχι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόφαση της χθεσινής σύσκεψης ήταν ξεκάθαρη και οι αγρότες δεν κάνουν πίσω σε αυτή την απόφαση, οποιαδήποτε πρόβλημα μας δημιουργήσει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θα έχει και την ευθύνη. Αν δεν μας αφήσουν ειρηνικά, θα πάμε στην Αθήνα με το ζόρι», ανέφερε με τη σειρά του ο εκπρόσωπος του μπλόκου Αλαμάνας, Δημήτρης Δημογιάννης.
 
«Έχει τον χρόνο η κυβέρνηση να σκεφτεί από σήμερα, μέχρι και την Τρίτη το απόγευμα που θα φτάσουμε στην Αθήνα, πρώτα από όλα πως θα λύσει τα προβλήματα», είπε ο εκπρόσωπος από το μπλόκο Ε65 στην Καρδίτσα, Σωτήρης Γιαννακός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.