ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα ναρκωτικά «εισβάλλουν» στις νέες γενιές

Σε ανοδική πορεία η χρήση της κοκαΐνης

Τα ναρκωτικά «εισβάλλουν» στις νέες γενιές

Αυξανόμενη είναι η τάση οι νέοι άνθρωποι να εγκλωβίζονται στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών και στην πόλη της Λάρισας, σύμφωνα με όσα στοιχεία καταγράφονται από τον θεραπευτικό οργανισμό «ΚΕΘΕΑ Έξοδος».

Στην τάση αυτή, εντοπίζεται ότι υπάρχει μια μετατόπιση μεγαλύτερης μερίδας νέων χρηστών και προς τη χρήση και διακίνηση της κοκαΐνης τα τελευταία χρόνια.

Την ακολουθούν ομάδες νέων ανθρώπων, γεγονός που αλλάζει το παραδοσιακό προφίλ των χρηστών που συγκαταλέγονταν παλαιότερα σε ένα περιορισμένο κομμάτι του λεγόμενου «περιθωρίου».

Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ- Έξοδος Σωτήρης Μπουντής, τα τελευταία χρόνια μια νέα τάση σε ευρεία κλίμακα εντοπίζεται σε νέες γενιές που εμπλέκονται με τη χρήση των ναρκωτικών, ξεπερνώντας τα όρια της χρήσης του χασίς και που οδηγούνται πολύ πιο εύκολα σε άλλα ναρκωτικά με κυρίαρχη την κοκαΐνη και όχι μόνο.

Ο κ. Μπουντής, αναφέρει πως τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μια «απονομιμοποίηση» του συγκεκριμένου ναρκωτικού στη συνείδηση νέων ανθρώπων, στο πλαίσιο μιας γενικότερης κοινωνικής στάσης ζωής. Όπως σημειώνει σε αυτό το μοντέλο εντάσσονται πλέον εκτός από τους ενήλικες και μερίδα των ανηλίκων και στην περιοχή της Λάρισας, γεγονός που είναι αρκετά ανησυχητικό.

Νέα τάση σε ευρεία κλίμακα εντοπίζεται σε νέες γενιές που εμπλέκονται με τη χρήση των ναρκωτικών.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον κ. Μπουντή, αυξάνονται και τα περιστατικά των διακινήσεων τέτοιων ναρκωτικών, γεγονός που δείχνει πως «υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση από νέες ομάδες ανθρώπων».

Σύμφωνα με τον κ. Μπουντή, η οικονομική κρίση, ο γενικότερος κοινωνικός αποκλεισμός, τα κοινωνικά αδιέξοδα, οδηγούν μια μερίδα των νέων ανθρώπων στην παραβατικότητα και στη χρήση ναρκωτικών, στην αύξηση της βίας κτλ.

«Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κοινωνικό πρόβλημα που στηρίζεται πάνω στα σημερινά αδιέξοδα πολλών ανθρώπων και που έχει ως αποτέλεσμα την παραβατικότητα, τα ναρκωτικά και η βία» σημειώνει ο κ. Μπουντής και συμπληρώνει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που δεν αφορά μια μικρή ομάδα ανθρώπων όπως παλαιότερα, αλλά επηρεάζει μεγαλύτερη ομάδα νέων που αναζητούν λύσεις γύρω από «πρότυπα» που έχουν στο επίκεντρο τους το χρήμα, τα ναρκωτικά κτλ. Η ανάγκη για κοινωνική ανάδειξη, για αναβάθμιση του οικονομικού status, αλλά και το κυνήγι του εύκολου και γρήγορου χρήματος έχουν επηρεάσει πλέον μια μερίδα της νέων ανθρώπων που θεωρούν ότι οι παραπάνω ανάγκες τους καλύπτονται με την χρήση και την διακίνηση ναρκωτικών κτλ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.