ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Τέλος» η αγωνία: Σήμερα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελληνίων

Οι αλλαγές στο Μηχανογραφικό

«Τέλος» η αγωνία: Σήμερα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των Πανελληνίων

«Τέλος» μπαίνει σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου στην αγωνία χιλιάδων μαθητών, καθώς μετά τη 13:00, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των φετινών Πανελληνίων και έτσι οι υποψήφιοι θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόριά τους για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ της επικράτειας.

Επιπλέον, θα γνωστοποιηθούν στους υποψήφιους και με γραπτό μήνυμα (sms), ενώ θα αναρτηθούν και στο λύκειό τους, σε εκτυπωμένες καταστάσεις, που θα αναφέρουν μόνο τους κωδικούς και τους βαθμούς των υποψηφίων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι υποψήφιοι θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους (και αργότερα, τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται) μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας -https://results.it.minedu.gov.gr/-, αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους (SMS).

Επόμενο βήμα, θα είναι η συμπλήρωση και υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου Μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα λύκειά τους μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν Μηχανογραφικό ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο.

Οι αλλαγές στο Μηχανογραφικό

Αυτό που αλλάζει φέτος, είναι ότι η υποβολή των Μηχανογραφικών θα πραγματοποιηθεί σε μία φάση, αντί δύο. Πιθανότατα, η πλατφόρμα για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και Παράλληλου Μηχανογραφικού για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ θα είναι ανοικτή στις αρχές Ιουλίου.

Στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων.

Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών (των βάσεων εισαγωγής δηλαδή), σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, αυτή αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου.

Ολοκλήρωση εξετάσεων

Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνονται οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων και των αγωνισμάτων για την εισαγωγή στα ΤΕΦΦΑ.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα μαθήματα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιταλικά (29 Ιουνίου).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.