Θεσσαλονίκη: «Ειλικρινά συγγνώμη» λέει ο 26χρονος Γερμανός τουρίστας για το επεισόδιο με τη θέση ΑμεΑ

Μετανιωμένος εμφανίζεται ο 26χρονος, ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλει επίθεση από τρίτους

Θεσσαλονίκη: «Ειλικρινά συγγνώμη» λέει ο 26χρονος Γερμανός τουρίστας για το επεισόδιο με τη θέση ΑμεΑ

Μετανιωμένος δείχνει ο 26χρονος Γερμανός τουρίστας που καταδικάστηκε για επεισόδιο με τη θέση στάθμευσης για ΑμεΑ, πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κρίθηκε ένοχος για απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, ενώ αθωώθηκε για φθορά ξένης ιδιοκτησίας. “Ζητώ συγνώμη γι’ αυτό που έγινε, ειλικρινά συγνώμη”, λέει ο 26χρονος. “Θα δικαιωθεί ο εντολέας μου”, λέει ο δικηγόρος του κ. Νίκος Πετρίδης.

Ο 26χρονος που είχε επιτεθεί στον ειδικό σύμβουλο για θέματα αναπηρίας του δήμου Θεσσαλονίκης Γιάννη Καστούρα, μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στο κέντρο της πόλης με αιχμή μία θέση στάθμευσης για ΑμεΑ, μιλά στο GRTimes.gr.

“Θέλω εξαρχής να ξεκαθαρίσω πως θέλω να ζητήσω από τον παιδί αυτό το ΑμεΑ ειλικρινά συγνώμη. Αποφάσισα να επισκεφτώ τη χώρα της γυναίκας μου… την Ελλάδα, από τη Γερμανία όπου κατοικούμε. Οφείλω να πω πως είχα ακούσει τα καλύτερα λόγια για τον τόπο αυτό και πράγματι όταν ήρθα τα επιβεβαίωσα. Περνούσαμε υπέροχα στο πλαίσιο των διακοπών μας. Την ημέρα εκείνη που έγινε το περιστατικό είχε δυνατή βροχή και ήταν σκοτάδι και σας λέω ειλικρινά δεν αντιλήφθηκα ότι πάρκαρα σε θέση ΑμεΑ. Δέχτηκα έντονη παρατήρηση μεν και επιχείρησα να αποχωρήσω. Όμως κάποιοι τρίτοι που παρίσταντο εκεί με εμπόδισαν. Δημιουργήθηκε επεισόδιο με αποτέλεσμα να συλληφθώ και να τιμωρηθώ από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Λυπάμαι βαθύτατα για το περιστατικό και δηλώνω την συγνώμη μου προς το παιδί αυτό το ΑμεΑ. Πλην όμως, από την άλλη πλευρά αισθάνομαι αδικημένος για το γεγονός ότι δέχτηκα από τρίτους επίθεση. Αυτό δεν αλλάζει την εικόνα μου για τη χώρα και τους ανθρώπους της. Πέρασα υπέροχες διακοπές στην Ελλάδα και θα επιστρέψω και πάλι”.

«Κάποιοι τρίτοι επιτέθηκαν στον εντολέα μου και επιχείρησαν να ασκήσουν βία απέναντι του» λέει ο δικηγόρος του 26χρονου

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και ο δικηγόρος του 26χρονου , κ. Νίκος Πετρίδης. “Ο εντολέας μου εκ παραδρομής και χωρίς να το αντιληφθεί είχε σταθμεύσει σε θέση που προβλέπεται για ΑμεΑ. Δέχτηκε αμέσως παρατήρηση και ετοιμάστηκε να απομακρυνθεί με το αυτοκίνητο, διότι αντιλήφθηκε την παράβαση πλην όμως εκείνη την ώρα και αδικαιολόγητα στράφηκαν εναντίον του τρίτοι παρευρισκόμενοι επιχειρώντας να ασκήσουν βία. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει συμπλοκή μεταξύ τους και να οδηγηθεί ο εντολέας μου στην Δικαιοσύνη. Όσον αφορά το ζήτημα με τον δικαιούχο της θέσης εκτιμώ ότι έχει λυθεί το ζήτημα αυτό μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις φοβούμαι όμως ότι υπάρχει ακόμα μία εκκρεμότητα σε δικαστικό επίπεδο μεταξύ του εντολέα μου και τρίτων. Εκτιμώ ότι θα δικαιωθούμε στα Ελληνικά Δικαστήρια”, λέει ο κ. Πετρίδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για απλή σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και αποφάσισε η έφεση που κατέθεσε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.