ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά αύριο το μειωμένο ωράριο των καταστημάτων

Στόχος των καταστηματαρχών είναι να επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 15%

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά αύριο το μειωμένο ωράριο των καταστημάτων

Την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι το θέμα μείωσης ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων «έκλεισε» προτού καν ανοίξει, η πραγματικότητα φαίνεται πως είναι διαφορετική.

Όπως φαίνεται το μειωμένο ωράριο θα εφαρμοστεί, μετά από σχετική απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Μειωμένο ωράριο από Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Το έχουμε ανακοινώσει από την πρώτη την τιγμή και δεν έχει αλλάξει κάτι στην άποψη αυτή» τόνισε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης.

Το ωράριο αφορά αποκλειστικά τα εμπορικά καταστήματα και όχι τα σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, ο κ. Φιλιππίδης εξέφρασε την πεποίθησή του πως παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε κάθετι καινούριο, θα υπάρξει αποδοχή του προτεινόμενου ωραρίου από την συντριπτική πλειοψηφία, ώστε και να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης κατανάλωσης ενέργειας κατά 15%.

Έτσι, το νέο ωράριο που θα τεθεί σε εφαρμογή είναι το εξής:

  • Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο: 10:00 – 16:00
  • Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 10:00 – 19:00

Αντίθετη η κυβέρνηση, ερωτηματικό οι μισθοί

Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική πρόταση για περιορισμό του ωραρίου κατά δύο ώρες, προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό κόστος λειτουργίας των καταστημάτων, βρήκε κάθετα αντίθετη την κυβέρνηση.

Όταν έγινε γνωστή η πρόταση, κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης υποστήριξαν ότι «δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του ωραρίου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τις απολαβές τους, καθώς δεν προβλέπεται κάποια μείωση μισθού, λόγω του μειωμένου ωραρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.