ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» – Με πανό και συνθήματα οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι έχουν παραταχθεί στις εισόδους του εργοστασίου

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» – Με πανό και συνθήματα οι εργαζόμενοι

Φραγμό στις εισόδους του εργοστασίου έστησαν για μια ακόμη ημέρα οι εργαζόμενοι της «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακες κινητοποιήσεις.

Από τις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, έχουν παραταχθεί στις εισόδους του εργοστασίου απαιτώντας, όπως λένε, την ανάκληση των απολύσεων 15 συναδέλφων τους, να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων και την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Στις 7.30 το πρωί κατέφτασαν έξω από το εργοστάσιο τρία αυτοκίνητα με διευθυντικά στελέχη και εργαζόμενους που υπέγραψαν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, ωστόσο οι εργαζόμενοι που απεργούν έστησαν φραγμό, επιτρέποντας όπως λένε την είσοδο μόνο στα διευθυντικά στελέχη και όχι σε «απεργοσπάστες».

malamatina_strike__2_
malamatina_strike__3_

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο, Γιάννης Φραγγιδης, ο απεργιακό αγώνας θα συνεχιστεί, ενώ όσον αφορά την χτεσινή απόφαση του δικαστηρίου είπε ότι «δικαιώνει κατά 90% τους εργαζόμενους και έβγαλε “παράνομη” την απεργία μας διότι δεν είχαμε μπροστά τη φράση “απόφαση της Γενικής συνέλευσης” και είχαμε τη φράση ότι το “διοικητικό συμβούλιο κηρύσσει την απεργία μετά από εξουσιοδότηση της γενικής συνέλευσης».

Ο ίδιος τόνισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει την απεργία τω μεταξύ εργαζομένων. «Δικαιωθήκαμε για τη μη άσκηση βίας, για το ζήτημα της παρακώληση εργαζομένων που θέλουν να μπουν στη δουλειά και για το ζήτημα της πυρασφάλειας», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

malamatina_strike__4_
malamatina_strike__5_

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ” πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καθώς, όπως αναφέρουν, εν μέσω διαπραγματεύσεων με την εταιρεία για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας προχώρησε σε απολύσεις 15 εργαζομένων, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε προσλήψεις νέων ατόμων με ατομική σύμβαση εργασίας διάρκειας 2 μηνών.

Αυτό που ζητούν είναι ανάκληση των απολύσεων 15 συναδέλφων τους και την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

malamatina_strike__6_
malamatina_strike__1_
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι που απεργούν καταγγέλλουν την παρουσία της αστυνομίας έξω από το εργοστάσιο. Ένα από τα κύρια συνθήματα που φωνάζουν είναι «ντροπή και αίσχος στους απεργοσπάστες», ενώ τονίζουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και έχουν με προκηρύξει επαναλαμβανόμενες 24ωρες μέχρι τις 21 Αυγούστου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.