ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε οθωμανικό πηγάδι του 1900 μετά από καθίζηση του οδοστρώματος στην Καμάρα

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καλύψουν την τρύπα με πίσσα

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε οθωμανικό πηγάδι του 1900 μετά από καθίζηση του οδοστρώματος στην Καμάρα

Πηγάδι τεσσάρων μέτρων χρονολογίας του 1900 εντοπίστηκε την Τετάρτη, στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, στη Θεσσαλονίκη, μετά από καθίζηση του οδοστρώματος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, σήμερα το πρωί της Τετάρτης, οδηγοί παρατήρησαν μια μεγάλη τρύπα στην Εγνατία και ειδοποίησαν αμέσως την Υπηρεσία Τεχνικών Έργων του δήμου ώστε να επιληφθεί της κατάστασης. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο παρουσία και του αντιδημάρχου Μάκη Κυριζίδη, ωστόσο έπειτα από επικοινωνία με ΕΥΑΘ και ΔΕΠΑ διαπιστώθηκε ότι δεν προέκυψε ζήτημα στην αρμοδιότητα των εν λόγω υπηρεσιών.

Έτσι, στο σημείο έσπευσε και αρχαιολόγος, ο οποίος με κάμερα που τοποθέτησε διαπίστωσε ότι δεν πρόκειται για «σκασμένο» αγωγό, αλλά για ένα πηγάδι που χρονολογείται το 1900, όταν η Θεσσαλονίκη ήταν υπό καθεστώς τουρκοκρατίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δήμος Θεσσαλονίκης με έξι κυβικά αμμοχάλικο κάλυψε την τρύπα ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να τοποθετηθεί μια μεταλλική πλάκα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καλύψουν την τρύπα με πίσσα.

Δείτε φωτογραφίες από το πηγάδι στη Θεσσαλονίκη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.