ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τηλεκπαίδευση: Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η σχολική διαδικασία με περίπου 37.000 τάξεις

Δεν σημειώθηκαν τεχνικά ζητήματα με τον μηχανισμό να παραμένει σε κατάσταση ετοιμότητας

Τηλεκπαίδευση: Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η σχολική διαδικασία με περίπου 37.000 τάξεις

Χωρίς να χαθούν τα μαθήματα ολοκληρώθηκε η σχολική διαδικασία εν μέσω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

H τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, μετά το πέρας της σημερινής ημέρας, λειτούργησε κανονικά καθώς τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές της χώρας έμειναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, περίπου 37.000 τάξεις λειτούργησαν διαδικτυακά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις περιοχές που αποφασίστηκε η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων.

Δεν σημειώθηκαν τεχνικά ζητήματα, με τον μηχανισμό να παραμένει σε κατάσταση ετοιμότητας.

Δόθηκαν, παράλληλα, πάνω από 664.000 vouchers, αξίας άνω των 132 εκ. ευρώ, για όλους τους εκπαιδευτικούς και για παιδιά και νέους 4-24 ετών, ενώ αξιοποιήθηκαν για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού (tablets, laptops, desktops), ώστε να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα όλων στην εκπαίδευση.

Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απόφαση της κυβέρνησης να γίνουν μαθήματα με τηλεκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας απαντά τα εξής: «Χρόνος για παιχνίδι άπλετος. Αλλά είναι σημαντικό και το κράτος να συνεχίζει να λειτουργεί παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σε πολλές περιοχές της χώρας, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, συνθήκες χιονιά παρουσιάζονται συχνά. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει σκοτάδι και πάλι; Θύμισε τις εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε μάχη για να μην γινει τηλεκπαίδευση, όλοι στο σκοτάδι, αν τον είχαμε ακούσει η χώρα για μήνες δεν θα είχε εκπαίδευση ούτε μηχανισμό για έκτακτες άλλες συνθήκες όπως χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.