ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την αυτοκτονία του 15χρονου στην Ημαθία: «Βρισκόμαστε στο πλευρό κάθε παιδιού»

Τον 15χρονο βρήκαν απαγχονισμένο οι γονείς του και ένας γείτονας, οι οποίοι τον αναζητούσαν

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την αυτοκτονία του 15χρονου στην Ημαθία: «Βρισκόμαστε στο πλευρό κάθε παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την αυτοκτονία του 15χρονου στην Ημαθία, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων πως βρίσκεται στο πλευρό κάθε παιδιού και οικογένειας που το έχει ανάγκη.

Υπενθυμίζεται, ότι τον 15χρονο βρήκαν οι γονείς του και ένας γείτονας, οι οποίοι τον αναζητούσαν. Τον εντόπισαν απαγχονισμένο στο κλιμακοστάσιο του σπιτιού τους στον Παλαιό Πρόδρομο, το βράδυ της Παρασκευής.

Αμέσως κάλεσαν το ΕΚΑΒ αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά, καθώς ο 15χρονος είχε ήδη φύγει από τη ζωή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του veriotis.gr, ο 15χρονος δεν έχει αφήσει κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» για την αυτοκτονία του 15χρονου στην Ημαθία:

«Με αφορμή το τραγικό περιστατικό της αυτοκτονίας 15χρονου αγοριού στην περιοχή της Ημαθίας, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” για ακόμη μία φορά τονίζει τη βαρύτητα και τις διαστάσεις που λαμβάνει το θέμα της αυτοκτονίας εφήβων και υπενθυμίζει το χρέος που έχουμε όλοι σαν κοινωνία για την πρόληψη και την αντιμετώπισή του.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” με το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του βρίσκεται στο πλευρό κάθε παιδιού, και της οικογένειάς του, που χρειάζεται βοήθεια,

Μόνο το Α’ Εξάμηνο του 2023 μέσω της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1056 και μέσω της εφαρμογής CHAT 1056 του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, οι εξειδικευμένοι επιστήμονες του Οργανισμού παρείχαν ψυχολογική υποστήριξη σε 1 παιδί κάθε 2 ημέρες με αυτοκτονικό ιδεασμό.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” μέσα από τις δράσεις πρόληψης, ευαισθητοποίησης και παρέμβασης έχει υποστηρίξει πολλά παιδιά που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις και έχει αποτρέψει, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και ειδικότερα τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πολλούς εφήβους και νέους να βλάψουν τον εαυτό τους.

Στο πλαίσιο αυτό και δίνοντας έμφαση στον τομέα της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης “Το Χαμόγελο του Παιδιού” λειτουργεί:

Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. Στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους παρέχει δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.

Εφαρμογή Chat 1056, ένα νέο τρόπο επικοινωνίας για να αισθάνονται παιδιά και νέοι την ασφάλεια να επικοινωνούν με γραπτά μηνύματα

Συμμετέχει στην πλατφόρμα CyberTipline του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και θύματα εκμετάλλευσης παιδιά (NCMEC), η οποία αποτελεί το Διεθνές Κεντρικό Σύστημα Αναφοράς για τη διαδικτυακή εκμετάλλευση παιδιών.

Είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε ακόμη μια φορά ότι ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις και στις πιο ακραίες στιγμές απελπισίας “Το Χαμόγελο του Παιδιού” όταν κληθεί να βοηθήσει, μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά.

Είμαστε εδώ για όλα τα παιδιά, αλλά και τους γονείς τους, για ό,τι τούς συμβαίνει, για ό,τι τούς απασχολεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να καλέσετε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» ή ηλεκτρονικά στην διεύθυνση [email protected], ώστε να συζητήσετε με έναν ψυχολόγο όλα αυτά που μπορεί να σας απασχολούν σε σχέση με το παιδί σας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.