ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Μυστήριο για τις συνθήκες θανάτου του 10χρονου παιδιού σε πισίνα της Ν.Μάκρης: Αδιευκρίνιστα τα αίτια – Ίσως ανακοπή καρδιάς (upd)

Το παιδί έχασε την ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες

Μυστήριο για τις συνθήκες θανάτου του 10χρονου παιδιού σε πισίνα της Ν.Μάκρης: Αδιευκρίνιστα τα αίτια – Ίσως ανακοπή καρδιάς (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 20:10) Ανατροπή στις συνθήκες θανάτου του 10χρονου παιδιού σε πισίνα στη Νέα Μάκρη, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν επρόκειτο περί πνιγμού, αλλά ίσως να υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτυχο κοριτσάκι ήταν άριστη κολυμβήτρια και έπαιζε παρέα μαζί με ένα αγοράκι από φιλικό ζευγάρι των γονιών της στην πισίνα του συγκροτήματος κατοικιών στη Νέα Μάκρη.

Τα δυο παιδιά πέταγαν εναλλάξ μάσκες θαλάσσης μέσα στην πισίνα για παιχνίδια και ύστερα βούταγαν για να τις πιάσουν.

Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν και η μητέρα της η οποία φόρτωνε το αυτοκίνητο τους προκειμένου να επιστρέψουν στο σπίτι τους στην Αθήνα.

Νωρίτερα, είχε φύγει από την Νέα Μάκρη ο πατέρας της μαζί με το δίδυμο αδελφό της. Κάποια στιγμή, ο φίλος της 10χρονης ανέβηκε στο διαμέρισμα και το κορίτσι έμεινε μόνο του στο χώρο της πισίνας.

Επιστρέφοντας, το αγόρι την είδε αναίσθητη στον πυθμένα της πισίνας και κατάλαβε πως δεν ανέβαινε στην επιφάνεια. Έτσι αμέσως κάλεσε σε βοήθεια και οι ένοικοι φώναξαν τον ναυαγοσώστη που έχει πόστο απέναντι στην παραλία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το παιδί ήταν στον πάτο της πισίνας για τουλάχιστον 3 λεπτά. Ακούγοντας τις φωνές κατέβηκε ο διαχειριστής του συγκροτήματος, ο οποίος έβγαλε το άτυχο κορίτσι από την πισίνα.

Δύο γιατροί, που μένουν στην πολυκατοικία, ξεκίνησαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ στην 10χρονη ώστε να την επαναφέρουν.

Ο ένας από τους δύο γιατρούς ανέφερε πως το παιδί έβγαζε φαγητό από το στόμα την ώρα που δεχόταν τις πρώτες βοήθειες για τουλάχιστον 20 λεπτά.

«Βρήκα το παιδί με τις αισθήσεις του. Δεν μπορούσε να πάρει εύκολα ανάσα και κάναμε κύκλους ΚΑΡΠΑ, εγώ με τον πατέρα μου μαζί που είναι γιατρός και αυτός, και ένας κύριος που είχε γνώσεις πρώτων βοηθειών και δούλευε σε ένα παραδίπλα μαγαζί. Εναλλάξ βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον και προσπαθούσαμε να βγάλουμε γαστρικό περιεχόμενο από το κορίτσι, από το εντερικό σύστημα του παιδιού. Το προσπαθούσαμε για τουλάχιστον 15-20 μέχρι να έρθουν οι μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ και μετά άλλα τόσα μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Αλλά, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε», λέει ο νεαρός γιατρός.

Η πρώτη κλήση στο 166 έγινε στις 18.12 και δέκα λεπτά αργότερα στο συγκρότημα έφτασαν δύο μηχανές του ΕΚΑΒ. Στις 18.40 ένα ασθενοφόρο παρέλαβε το κορίτσι και το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Φως» στις συνθήκες πνιγμού της ανήλικης αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή στην οποία θα υποβληθεί η σορός της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.