ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χαλκιδική: «Προσπαθούσα να παραμείνω ήρεμος για να αντέξω» λέει 30χρονος που διεσώθη μετά από 18 ώρες στη θάλασσα

Περιγράφει τη νύχτα-εφιάλτη στο νερό και στο κρύο

Χαλκιδική: «Προσπαθούσα να παραμείνω ήρεμος για να αντέξω» λέει 30χρονος που διεσώθη μετά από 18 ώρες στη θάλασσα

Συνεχίζονται οι έρευνες, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα, για τον αγνοούμενο νεαρό Σκοπιανό στη Χαλκιδική.

Τυχεροί οι φίλοι του, σώθηκαν από ένα σημείο της θάλασσας εξαιρετικά άγριο, σε μια συνθήκη δύσκολη καθώς το Σάββατο το απόγευμα που συνέβη το περιστατικό έπνεαν δυνατοί άνεμοι.

Η παρέα των τριών νεαρών από τα Σκόπια γιόρταζε τα γενέθλια του ενός στη Χαλκιδική και στη συνέχεια αποφάσισαν να βουτήξουν στη θάλασσα. Επέλεξαν τη Μύτη, στο Ποσείδι, ένα από τα δυσκολότερα και πιο επικίνδυνα σημεία για να κάνει κανείς μπάνιο ακόμη και όταν οι συνθήκες είναι καλές, καθώς υπάρχουν ισχυρά ρεύματα που παρασύρουν τους κολυμβητές.

Ο πρώτος της παρέας ο 25χρονος διεσώθη αμέσως. Ο 30χρονος Ιβάν διεσώθη αφού πέρασε 19 ώρες στη θάλασσα και τα κατάφερε με τη βοήθεια μιας μπάλας. Αγνοείται ο 28χρονος φίλος τους τον οποίο και αναζητούν οι ομάδες διάσωσης που έχουν συσταθεί.

«Το χειρότερο που μπορείς να φανταστείς αυτό ήταν. Η νύχτα ήταν το χειρότερο. Ο αέρας ήταν δυνατότερος, ήταν περισσότερο το κρύο και το ρεύμα ήταν το δυνατότερο», λέει ο Ιβάν που διεσώθη μετά από 18 ώρες.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε πως αυτό που τον κράτησε ζωντανό δεν ήταν η σκέψη των δικών του ανθρώπων εξηγώντας πως: «Έπρεπε να αδειάσω το μυαλό μου γιατί αν τους σκεφτόμουν οι καρδιακοί μου παλμοί θα αυξάνονταν και αυτό θα χειροτέρευε την κατάσταση. Έπρεπε να παραμείνω ήρεμος».

Σε ερώτηση για την μπάλα που του έσωσε τη ζωή είπε ότι την βρήκε ώρες μετά: «Τη μπάλα την βρήκα την Κυριακή, μέχρι τότε δεν είχα τίποτα και η μπάλα ήταν πολύ μικρή και μισοξεφούσκωτη, ήταν καλύτερα από τίποτα αλλά δεν θα έλεγα ότι μου έσωσε τη ζωή».

Στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ μίλησε και ο πρώτος από την παρέα που διασώθηκε ο Βασίλ, περιγράφοντας πως χάθηκαν οι τρεις φίλοι: «Κολυμπούσαμε μαζί όταν το κύμα μας πήρε στη θάλασσα, τον έβλεπα για μια ώρα, μετά τον έχασα, δεν γνωρίζω τί του συνέβη, προσεύχομαι να είναι καλά, αλλά θα δούμε, είναι μεγάλο το διάστημα που δεν τον βλέπαμε, επομένως ελπίζουμε να είναι καλά, η ελπίδα ποτέ δε πεθαίνει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι ο 25χρονος πρώτος διασωθείς πήρε ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο του Πολυγύρου και ευχαρίστησε τους λιμενικούς τηλεφωνικά για τη διάσωσή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.