ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χαλκιδική: Ύψος 13 μέτρων έχει το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα ανάψει για φέτος

Στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής

Χαλκιδική: Ύψος 13 μέτρων έχει το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα ανάψει για φέτος

Αύριο στις 19:30 θα γίνει η φωταγώγηση του ελάτου, ύψους δεκατριών μέτρων που δεσπόζει στο κέντρο της πλατείας του Ταξιάρχη στη Χαλκιδική. Θα το στολίζουν περισσότερα από 90.000 λαμπάκια, χιλιάδες πολύχρωμα στολίδια και ένα μεγάλο χρυσό αστέρι στην κορυφή.

«Είναι ένα από τα ψηλότερα δέντρα που τοποθετήθηκαν ποτέ στην πλατεία του Ταξιάρχη», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, ελατοπαραγωγός Γιάννης Ξάκης, σημειώνοντας ότι το νούμερο ένα σύμβολο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, το έλατο, έχει ύψος 13 μέτρα, είναι ηλικίας κοντά στα 25 έτη, έχει πλούσια κλαδιά και τοποθετήθηκε το περασμένο Σάββατο στην κεντρική πλατεία του ορεινού χωριού.

«Καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όλη η κοινότητα μαζί “ντύσαμε” το δέντρο με τη γιορτινή του φορεσιά, υπό τους ήχους εορταστικής μουσικής, εδεσμάτων και περισσής χαράς», τόνισε ο κ. Ξάκης, καλώντας τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας στην αυριανή μεγάλη γιορτή που έχει προγραμματιστεί.

Η φωταγώγηση του ελάτου, θα γίνει αύριο στο πλαίσιο εκδήλωσης που παραδοσιακά γίνεται την παραμονή της γιορτής του πολιούχου και προστάτη του χωριού Αρχαγγέλου Μιχαήλ και σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, ελατοπαραγωγό, «κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι, τόσο από την περιοχή της Χαλκιδικής όσο και από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες πόλεις, επισκέπτονται το “χωριό των Χριστουγέννων” της Ελλάδας, τον Ταξιάρχη, και συμμετέχουν στη μεγάλη μας γιορτή, τοποθετώντας ο καθένας το δικό του στολίδι στο έλατο που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία του χωριού μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.