Χαμόγελο του Παιδιού: Μεγάλες αντιδράσεις στα social media για ενδεχόμενο κλείσιμο

Ο κόσμος συμπαραστέκεται στο Χαμόγελο του Παιδιού

Χαμόγελο του Παιδιού: Μεγάλες αντιδράσεις στα social media για ενδεχόμενο κλείσιμο

Την Δευτέρα (16.05.2022) το «Χαμόγελο του Παιδιού» παραχώρησε συνέντευξη Τύπου εξηγώντας πώς η εν λόγω Υπουργική Απόφαση επηρεάζει τη λειτουργία των σπιτιών του Οργανισμού. Αναλύθηκαν οι τραγικές επιπτώσεις, ενώ τοποθετήθηκαν ενήλικα παιδιά που μεγάλωσαν σε αυτές τις δομές, αλλά και έγκριτοι επιστήμονες.

Το πρωί της Τρίτης (17.05.2022) ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε στον ΑΝΤ1, επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας όσα ειπώθηκαν και στην συνέντευξη Τύπου. Αναφέρθηκε με έκπληξη στις προβλεπόμενες «ποινές σύλληψης του υπεύθυνου του φορέα και φυλάκισης του από 1 έως 5 χρόνια, αλλαγή του ΔΣ του φορέα και το δικαίωμα σε υφυπουργό να ορίζει νέο ΔΣ», τονίζοντας «ζητάω από τον πρωθυπουργό να με δει και να περιχαρακώσει το «Χαμόγελο» από την κάθε κ. Μιχαηλίδου».

Η έντονη ανησυχία που εκφράζεται για το κλείσιμο των δομών του «Χαμόγελου του Παιδιού» προκάλεσε και την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για έναν «ανέτοιμο και αδύναμο» κρατικό μηχανισμό πρόνοιας. «Καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει άμεσα απαντήσεις επί όσων καταγγέλλονται, με δεδομένο ότι σήμερα 241 παιδιά μεγαλώνουν στα Σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού.

Να προχωρήσει τάχιστα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να μην “σβήσει” το Χαμόγελο του Παιδιού, αντιθέτως να βοηθηθεί, για να μπορέσει νόμιμα να συνεχίσει να παρέχει το σημαντικό έργο του.

Τα παιδιά μας δεν είναι πεδίο “επιτελικών” πειραματισμών, ούτε επίδειξης ισχύος που επιβάλλεται μέσα από υπουργικές αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται εν κρυπτώ και χωρίς καμία διαβούλευση» αναφέρει η Χαρ. Τρικούπη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.