
Χωρίς υπηρεσίες καθαριότητας λειτουργεί από σήμερα 1η Μαΐου ο Κρατικός Αερολιμένας Νάξου, δημιουργώντας σοβαρά λειτουργικά προβλήματα ενόψει της τουριστικής περιόδου.
Σύμφωνα με το cyclades24.gr, η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο, είχε ενημερώσει εγκαίρως ότι δεν θα ανανεώσει τη σύμβασή της, ωστόσο οι διαδικασίες για νέο διαγωνισμό από την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν ολοκληρώθηκαν έγκαιρα.
Έτσι, προέκυψε κενό στη διαχείριση της καθαριότητας, το οποίο δεν μπορεί να καλυφθεί άμεσα, καθώς απαιτείται χρόνος για νέα ανάθεση.
Ο αερολιμενάρχης Ερωτόκριτος Καϊδατζής αναζήτησε προσωρινές λύσεις, απευθυνόμενος και στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, χωρίς αποτέλεσμα λόγω έλλειψης διαθέσιμου προσωπικού.
Ήδη από την πρώτη ημέρα, τα προβλήματα είναι εμφανή, με συσσώρευση απορριμμάτων και το υπάρχον προσωπικό να προσπαθεί να ανταποκριθεί πρόχειρα στις ανάγκες.
Αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες, σε ένα αεροδρόμιο που αποτελεί βασική πύλη εισόδου για το νησί.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.